tirsdag, januar 18, 2011

div småplukk fra Bodø bølgen

Cold Mailman har soundtracket på Aasne Vaa Greibrokk sine to kortfilmer "Avhøret" og "Husk meg i morgen". Begge filmene blir vist under Filmer fra nord på Tromsø internasjonale filmfestival som starter i dag.

Når vi er i Tromsø så melder nettavisen iTromsø at en ordførerkandidat fra Høyre har skrevet om Halvdan Sivertsen sin "Kjærlighetsvisa" til å bli en kampsang for Høyre. Det er gjort uten Sivertsens viten og vilje og er dermed brudd på åndsverksloven, som Høyre har vært så rørende opptatt av i kampen mot Pirate Bay og andre nedlastingssider. At partiet selv tar lett på det er ikke bra og viser at politikerne, som burde gå foran med ett godt eksempel, er seg selv nærmest. Man kan ikke forlange at folk skal slutte med ulovlig nedlasting samtidig som politikerne selv ser bort fra lignende lovbrudd. For de som ikke vet det så er "Kjærlighetsvisa" en kampsang mot høyrekreftene.

Kråkesølv starter i disse dager på ny norgesturne for å promotere albumet "Bomtur te jorda" som kom ut i fjor høst. Akkurat tidsnok til å bli nominert til Spellemannspris. Sjekk deres www for full liste med datoer for turneen.

De to overnevnte er som kjent noen få av de som utgjør den store Bodø bølgen i norsk musikkliv. Dette blir markert på Dama di i Bodø hvor de vil arrangere ett Bod:Larm samme helga som By:Larm går av stabelen i Oslo, 18. og 19. februar. Vi har satt ned en jury bestående av 4 lokale helter med god peiling, og tilbyr vinnerne av Bod:Larm gratis studiotid i Store Studio. Send en mail til damadi@kunstkaosogbar.no innen 1. februar for å melde ditt band eller prosjekt på historiens første Bod:Larm. Du må ikke nødvendigvis komme fra selve Bodø, band fra distriktet rundt i Salten og Nordland generelt er også velkomne.

Når vi først tar Bodø bølgen kan man avslutte med at byens største festival, Parkenfestivalen, har startet bookingen for 2011. Hitill er Iggy Pop og Sepultura sluppet. Mens vi venter på flere navn etterlyser ParkART foto fra Parkenfestivalens publikum som skal bli en større fotodokumentar i form av en festivalbok. Bildene som blir brukt vil bli presentert i en fotobok på årets festival, med mulighet for utvidet presentasjon på web og utstilling. Send dine bilder til post@parkart.no

Merk mailen med:
-ditt navn
-hvilket år bildet er tatt, og
-noen ord om selve festivalminnet.

Max 5 bilder pr mail og min 1024 x 768 pr bilde. Bildene må være ParkART i hende innen 1. mai 2011.

Må ta med at Iskald kom med nytt album i går, og har releaskonsert for det førstkommende lørdag. Angående utgitt album så fant Youth Pictures of Florence Henderson noen opptak på en PC i fjor høst som de har gitt til That`s Punk og ligger der til gratis nedlasting.

Til slutt er det på sin plass å gratulere Ingeborg Selnes med sin forlovelse.