onsdag, juli 21, 2010

Heartfelt - Goodenough (Heartbeat/Diger) EP anmeldelse

Et sted i Oslo by bor Heartfelt, alias Brede Rørstad. Han har et virke i klassisk musikk både som komponist, utøver og dirigent, men nå og da er ikke det nok og da lager han smektende pop musikk for vinduskarmer, sånne karmer som er skapt slik at man finner seg selv der og ikke ser annet enn tankene og en enser ikke om det er natt eller dag, regn eller snø. Man bare vet at det er noe der ute og akkurat der og da er det så absolutt nok.

Heartfelt er og blir ett pop eventyr med ett fnugg av melankoli. En oppskrift som har fungert før og som så absolutt fungerer her også. I februar i fjor kom hans debut EP, 2 august i år kommer EP nummer to, "Goodenough". Som sist følger han oppskriften til punkt og prikke som en god chef skal. Men alle vet at skal man lykkes så må man tilsette det som skaper en personlig, unik sound. Det var tydelig på debut EPen at han var på sporet og han har definitivt kommet nærmere nå.

Det første som slår en er at lyden er bedre, større og rikere enn på "The Heartfelt EP". På oppfølgeren så tør han å ta fram synthene sine og bruke de mer uhemmet. Kombinerer dette med en vokal som er mer selvsikker og krydret dette med gitar og annet snacks baki der en plass. Korer seg selv og skaper dybde i lydbildet som skaper tillit og fører lytterne tettere inn i Heartfelt sin musikk.

Sounden har har et distinkt tilsnitt av 80 tallet, fra intelligent pop som Human League og Yazoo, i tillegg er den tilsatt klassisk singer/songwriter kvaliteter på låtene som gjør at disse låtene nok tåler noen flere spillinger enn svært mye som engang var knall tilbake i de dager. At han har klassisk bakgrunn kan man nesten ikke høre, så dere som har allergi for sånt, ta det med ro og dere som gleder dere over en symfoni kan også finne noe å glede seg over her. Dette er pop med crossover appeal som tilsier at dette burde nå langt utover radioens faste krets av lyttere. Skulle bare håpe at han hadde flere perler som "Primitive Beings". En låt som skrur seg fast i hodet ditt og lar deg nynne på den til du bare må lytte på EPen på nytt, bare for å oppdage at du har formet den videre i hodet ditt og dermed lever låten sin eget liv, akkurat som hele EPen. Heartfelt leverer varene og fortjener så absolutt din oppmerksomhet.