fredag, desember 04, 2009

Elin Kåven - Jikŋon Musihkka-Frozen music kommer 8. des

8. desember kommer endelig Elin Kåven sitt debutalbum "Jikŋon Musihkka-Frozen music". Med sin samiske bakgrunn i bunnen for sine musikalske komposisjoner leverer hun popmusikk utenfor de vanlige løypene, noe som gjør hennes musikk lyttervennlig og interessangt for et publikum som til vanlig ikke hører på pop. Det fikk publikum erfare med hennes EP "Lahka" (2005).

Albumet er produsert av Ole Jørn Myklebust (Mari Boine Band mm) som borger for at hennes meditative musikk med drag mot det mystiske og med influenser av tradisjonell samisk joik. Kåven synger egenskrevne tekster på samisk, mens musikken spenner mellom new folk, pop, world og jazz. Live integreres dansen hennes naturlig i sceneopptreden og åpner en ytterligere dimensjon ved hennes musikk.

Hun har opptrådt på ulike scener i Norge. På Påskefestivalen i Kautokeino 2008 vant hun sangdelen i Sami Grand Prix med låten "Áibbas jaska". Dette førte henne samme høst til Liet Lavlut musikkfestival for Europas minoritesspråk i Luleå Sverige der hun kom på andre plass