fredag, november 06, 2009

Ska Patrol (Ska Patrol) CD (anmeldelse)

Ska Patrol sitt splitter nye album viser at selv om man har adresse Tromsø så kan man beherske karibiske rytmer like godt som enhver innfødt. Det vil si de bor så spredt som både Sortland og Narvik, men øver i Nordens Paris. Bandet har uansett som målsetning å bli Skandinavias største skaband og det har de da så absolutt mulighet til.

Bandet debuterte med ”Provider of Arctic Ska” i 2006 og er nå endelig tilbake med albumet ”Ska Patrol”. Som sist har de gjort alt selv fra musikk, utførelse, innspilling og utgivelse. Resultatet er en fornøyelse å både se og høre på. Her blir man servert hovedsakelig ska, men med enkelte avstikkere til reggae. Humor og glede er fellesnevner selv om temaene i utgangspunktet ikke alltid er de mest lystige. Like fullt kommer resultatet ut som en uhyre dansevennlig og gledessmittende musikk som burde få selv den mest håpløse danseren opp av godstolen. Like fullt er platen også lyttevennlig for de av oss som sverger til å oppholde oss bortenfor parketten.

Bandet må få ekstra ros for å ha gjort alt selv av låtmaterialet. Det er ikke noen selvfølge å ha nok feeling til å snekre sammen så rytmisk fine perler som denne gjengen har klart. Nå har de ikke gjort alt selv på albumet, det inneholder en coverversjon av Geir Bøhren og Bent Åserud (ex Junipher Greene) sitt «Svalbardtema» fra filmen «Orions belte». Her i en radikalt oppusset versjon. Like fullt er dette en svært god søknad på å bli Skandinavias beste skaband, og enten du liker ska eller ikke bør du ta en lytt. Det vil garantert få deg til å investere de kronene det trengs for å eie denne lystreisen av en plate.

Bandet har siden starten i 2004 turnert aktivt og spilt på alt fra Fucking Northpole Festival og Kongsberg jazzfestival til by:Larm med strålende kritikker. Bandet er rett og slett ett fyrverkeri av et band og anbefales på det varmeste i levende live.

Her er noen lenker av interesse: #1 #2 #3 #4