tirsdag, november 03, 2009

Nei til internettnekt

I følge den engelske avisen The Independent har det blitt gjort en større undersøkelse om hvem som laster ned og hvor mye de bruker på musikk. Undersøkelsen viser at bl.a. at de som laster ned musikk ulovlig bruker 77 britiske pund i året på musikk, mens personer som ikke laster ned ulovlig bruker i gjennomsnitt 33 britiske pund årlig på musikk.

Dette forholdet mellom nedlasternes forbruk og andres forbruk har flere undersøkelser vist før så dette er ikke noe nytt, men hvis det kan hjelpe til å stoppe utestegning fra internett er det bra, fordi utestengelse er ikke en straff som står i forhold til forbrytelsen. EU vil ha utestengelse fra internett som reaksjonsform for ulovlig (hva nå det innebærer) nedlasting av musikk, mens Tyskland har sagt nei til en slik reaksjon.

Hvis man stjeler plater på en platebutikk så blir man ikke utestengt fra alle butikkene i byen, likeledes kan man ikke stenge folk ute fra nettet fordi de har gjort en forbrytelse der. Man ser at artikkelen er vinklet mot at folk som bruker penger på musikk vil bli rammet mest. Det er så sant så sant. Det kan fort hende at de finner på noe annet å fordype livet sitt med og det vil ramme artistene og musikkbransjen mye hardere enn den nedlastingen som skjer nå. Husk at mye (ikke alt) av nedlastingen er for å sjekke ut om man vil kjøpe akkurat det albumet. Og skulle man bli utestengt fra internett og bor du i en by uten platebutikk (Bodø f.eks.) må man på nettet for å kjøpe musikk. Er man fra Bodø og utestengt fra nettet vil forbruket på musikk bli lik 0. Har platebransjen virkelig råd til å skyte seg i foten?