søndag, oktober 11, 2009

Nytt album fra Torbjørn Dyrud

I 2008 kom «Quietly to the Fields» som var Torbjørn Dyrud første soloalbum, til strålende anmeldelser. Det albumet bød på vakker og melodisk musikk trygt plantet i den lyriske jazz- og improvisasjonstradisjonen. På «Alabaster Box Liturgy» som kommer ut i morgen (12. nov) på CD, er kontrastene i musikken større enn sist.

På sitt nye album spiller Dyrud på det unike Jürgen Ahrend-orgelet i Mariakirken på Hadeland. Det vakre, groteske, váre og voldsomme glir over i hverandre, men preges fortsatt umiskjennelig av Dyruds sterke formsans. Utgivelsen rommer i alt 16 improviserte stykker, valgt ut fra en større produksjon som ble innspilt to dager i mars 2008.

Dyrud arbeidet som kirkemusiker i Kampen kirke i Oslo i fire år. «Umiddelbart etter at jeg startet i Kampen sommeren 2003, bestemte jeg meg for å improvisere all musikk som behøvdes i gudstjenestene. Man kan alltid ta gudstjenesteritualet på pulsen, spille opp mot tekster, preken og bønner på en impulsiv måte.» forteller han selv om inspirasjonen til dette albumet.

Albumet blir fulgt med noen få utvalgte konserter;
Mandag 26. oktober kl. 1900, Sandefjord kirke
Torsdag 29. oktober kl. 2000, Mariakirken, Granavollen, Hadeland
Torsdag 5. november kl. 1900, Fagerborg kirke, Oslo