fredag, september 25, 2009

Komplett NØDUTGANG program

Nå er resten av programmet til årets NØDUTGANG festival offentliggjort. Av de som skal opptre kan man nevne følgende;

Den internasjonale kvartetten Hairy Bones hvor Paal Nilssen-Love (Nor) trakterer trommene kommer. De består ellers av Peter Brötzmann (Ger) (treblåsere) Thoshinori Kondo (Jap) (elektrisk trompet) og Massimo Pupillo (It) (elektrisk bass). Hairy Bones spiller høyt, hardtslående og ganske intens, men tillater mykere partier når det trengs. Musikken spretter mellom grooves og friform og skyver alle medlemmer i nye retninger. All musikken er improvisert.

Karstein Djupdal har bodd flere år i Bodø og føler en sterk tilknytning til byen. Nå bor han i Oslo og studerer komposisjon ved Norges Musikkhøgskole, etter å ha komponert og spilt i en årrekke. Han stiller på Nødutgang-festivalen med et retro-futuristisk prosjekt. Musikken er inspirert av 70-talls prog-rock og space rock. Sentralt står en analog modulær synthesizer. Med seg har han Hogne Aasjord på slagverk og Aksel Bakke på bass.

Mouches Volantes beskrives slik; En ensom seiler med øyesykdommer og redusert psykisk helse .... lytter til sin egen lyd logg fra en hard reise. Loggen gjentar seg selv og på en måte livet også. Så han klikker .... . Vi kan være modig og ærlig og si at vi høres ut som noe annet vi har hørt før. Vi kan være for pop for støy leiren, og altfor bråkete for pop leiren .... men kan vi møtes? Ambiente, akustiske, elektr(on)iske, eksotiske, deilige og dystre lydlandskaper.

Egil Ursin skulle opptre som Julius Androide, men bestemt seg for å presentere et helt nytt prosjekt. her er hans egen beskrivelse av hans nye prosjekt; Med Second Reality går jeg både over til electro/house, og dypere inn i barndommen, nærmere bestemt inn i stilen til den spillmusikken jeg vokste opp med. Jeg spiller nå den stilen bodø hardcore ikke trodde de likte, nemlig flashy 80-talls stil blandet med stilen fra soundtracket til blant annet spillene Jazz Jackrabbit, Lotus 3, og Unreal. Resultatet er en feelgood synthpop-kveld som vil minne deg om de gode minnene fra barndommen da man lekte med sine turtles og MC-mice!

To festivalsjefer braker sammen! Konstellasjonen ble døpt under fjorårets konsert inne i fjellet på Bremnes fort. Vi anbefaler å bruke hjelm og susp, de som var så heldige eller uheldige å være tilstede i bunkersen i fjor, vet hva som venter. Ronny Wærnes & Rolf Cato Raade. Vel festivalsjefer er vel ike rett tittel da Raade har fratrådt den stillingen for å bli leder av NordNorsk symfoniorkester, mens Wærnes ennå er NØDUTGANG sjef. Så vet du det.

FipPellektormonic kommer fra Bodø, og har spilt siden 2003. De har gitt ut to plater (FipPellektormonic i 2004 og Ræreksstadir i 2005). De er for tiden i gang med materiale til den tredje. Musikken kan beskrives som instrumental rock, med innslag av jazz, klassisk, metal, og prog. Medlemmene har erfaring fra Nord-Norske band som Irie Darlings, Fru Pedersen, Manna, Karlsøy Prestegaard, Løvetann, Dread Men Walking, Hærskar, Pimp Fløyt, Christer Borg og Bodø Sinfonietta. De er kjent for å være et drivende bra live-band med en særegen stil, og lover full trøkk fra scenen! De består nå av; Einar Cristensen(gitar) Vidar Enga (valthorn) Frode Isaksen (trommer) Bjørn Sundklakk (tangenter) Bård Toftebakk (bass) og Håvard Winther (gitar)
Petter O Hanna spontankomponerer utadvendt musikk med mye friksjon og lekenhet. Resultatet blir en særegen, eklektisk miks av elektronika, støy, pop, glitch, samtidsmusikk og jazz. Duoen tar for seg kontrastene i all musikken de spiller, og fokuserer på konstruksjon og dekonstruksjon, for å komme til kjernen av hver eneste frase, melodi og rytme. Petter O Hanna ga ut debutplaten That is a Step på det engelske improlabelet FMR-Records våren 2008 til gode kritikker, og dro på releaseturné i Norge, Sverige, USA og Canada.

Duoen består av Hanna Gjermundrød (vokal og livesampling) og Petter Vågan (lapsteel, livesampling og fx). Gjermundrød er uteksaminert fra den anerkjente Jazzlinja på Institutt for musikk i Trondheim. I tillegg til soloprosjektet WHEN SHE UTTERS er hun med i LØYPE! og YouLovedMeLikeAStone. Vågan har oppnådd Utøvende Mastergrad ved Jazzlinja på Institutt for Musikk i Trondheim. Spiller også i Eyewaterlillies (Slant of Light, 2006- Jazzaway Records), Juxtaposed, Peloton, Room, Phy og Vertex.

Origami Emergencyka er Ronny Wærnes sitt soloprosjekt litt på siden av det han gjør solo som Ronny Wærnes. Et slags overskuddshorn som har opptrådt bare en gang før og er nå klar igjen for ny musikk.

For fullt program med tid, sted og innhold se her.