onsdag, juni 26, 2024

Nytt fra NXP

 NXP har våknet fra en fem års dvale og er mer aktiv enn noen gang. 

Nylig kom ett nytt album laget i samarbeid med Negative øhio som heter "Basic Information Before We Leave The Earth". Et album som er skapt av NXP med lydfiler fra Negative øhio og NXP. Resultatet ligger på de fleste strømmetjenester akkurat nå og på NXPs Bandcamp. Ett dypdykk i en dysfunksjonell verden med musikk. 

Nå er det klart, det går mot at NXPs debutalbum kan komme ut på LP om nok mange personer bidrar på forhånd. I april 1984 ga NXP ut sitt første soloalbum, CAFE MUZAK, av mange regnet som Norges første støyutgivelse. Albumet består av lyder og lydcollager, hvor rytme og tradisjonell oppbygging blir totalt tilsidesatt. Det brøt grenser og viste ingen respekt for hverken skrevne eller uskrevne regler for hva som er musikk. For noen er det vakkert og sterkt, for andre uforståelig og søppel. Men støymusikken har nå fått sitt fotfeste i Norge. Om den startet med CAFE MUZAK eller andre utgivelser forblir nerdemat i heftige diskusjoner over lyden sementblandere og trykkluftbor.

CAFE MUZAK var egentlig tenkt som bakgrunnslyder til en av Psykisk tortur sine konserter, men den andre halvdelen av duoen syntes ikke den passet inn, så den ble bearbeidet videre og endte opp som det du kan høre på albumet.

CAFE MUZAK er planlagt utgitt 14. august 2024, samtidig som ØYVIND HELLNER - WOLF, som nylig er delfinansiert via Bidra.no, og det vil bli arrangert felles slippfest for de to platene.

Kjøp CAFE MUZAK enten på bidra.no eller på Bandcamp.

Til sensommer og/eller høsten kommer det mer nytt fra NXP.