torsdag, juni 25, 2020

Nytt Strangerous album

Strangerous er i disse dager ute med oppfølgeren til det kritikerroste debutalbumet "Ascendant Abyss". Det nye albumet har fått tittelen "Death By Anticipation" og har allerede blitt lagt merke til i det store utlandet. Bl.a. hos det velrenommerte ATTN:MAGAZINE.

Nyalbumet kommer i to forskjellige utgaver. Man kan velge mellom en ren digital utgivelse på alt av strømme-tjenester/Bandcamp, eller en utgave på minnepenn i et lite glass med lokk (se bildet). Denne kommer kun i 40 nummererte eksemplarer der 20 har rødt lokk, og 20 har svart lokk. Den inkluderer både WAV og MP3. Her bør man kjenne sin besøkelsestid og omgående klikke seg inn å bestille.

Strangerous sitt nye album fortsetter å utforske mulighetene, ennå mer. Uttrykket har modnet, uten at hun safer. Her er overraskende vendinger og utradisjonell lydbruk. Man kan høre inspirasjon fra komponister som Laurie Anderson, tidlig Annie Anxiety, Autentisk film og Maja Ratkje.

Artisten er som de fleste andre rammet av coronakrisen. Det har ført til avlysning av spilling på Blå som oppvarming for Puce Mary, og deltagelsen på Ung Nordisk Musikk (festival) i Finland er redusert til en streamingkonsert, der Strangerous vil avholde sin i Oslo senere i år. Vi kommer tilbake til denne når det nærmer seg. Inntil da får man trøste seg med det nye albumet.