fredag, november 01, 2019

Nytt(ige nyheter)

En ny fysisk fanzine-versjon av Musikk fra Norge kommer i løpet av november, denne gang om pønkens historie i Norge fram til nyttårsaften 1980. Følg med.

Retro-rock bandet KRØNSH fra Alta ga ut sitt debutalbum fredag 25. oktober. Klassisk rock i 70-talls stil.

FIGHTS slapp singelen "Five AM" på fredag 25 oktober. De er et Oslobasert band med tydelige referanser til punken og den gode gamle scandirocken. De har en spesiell sound hvor det instrumentelle er ganske enkelt og minner om party-pønk, mens vokalen er staccato screaming.

Arve Henriksen slipper sitt album "The Timeless Nowhere" 1 november. Den kommer som en fire LP utgave som også inkluderer all musikken på to CDer. Tilsammen 42 (!) låter.

Oppkast slipper sin første full-lengder 1. desember, for å følge opp deres EP som kom i mars i år. Albumet har fått den kryptiske tittelen «C2H5OH».
Den fjerde utgaven av Gummilyd går av stabelen 30. november. Bare å krysse av i kalenderen først som sist. 

Tri-Function Million slipper sin andre full-lengder 13. desember (slippfest på Misfornøyelsesbaren), 10 år etter debuten "Sprukket Jord". Dette er rap av den interessante typen.

Maja Ratkje blir intervjuet om sin musikk og kamp for å bevare naturen, i denne podcasten. Vel verdt en time av ditt liv. 

Havkommet fra Hamarøy er også opptatt av musikk og natur. I den forbindelse har de sluppet denne singelen


Negative Øhio sitt debutalbum "Metal is Girly and Gay (And That's Okay)" er for salg fra 7. november på både CD og på strømmetjenester. Kjøp det fra bandet eller Dirt Records.  

Veislakt slipper ny singel (to låter) og musikkvideo 29. November ifra den kommende fjerde platen som blir sluppet i 2020. "We Don´t Wanna" er den første låten Veislakt har skrevet på Engelsk. Det er en ironisk låt om at bandet ikke ønsker å synge på engelsk. Til den slippes det også en musikkvideo. Samtidig så slippes også låten "Haua Rock City", en mer punkorientert låt, som handler om en fiktiv versjon av det lille samfunnet Sokndal også kalt Haua blant de lokale innbyggerne.

Line-upen til neste års Inferno festival i Oslo er komplett.

Til neste uke kommer første bind i VINYLENS HISTORIE! Slik ser det gule hardcoveret ut. Boka kommer også med et annerledes sort smuss-omslag. For de som ikke har bokhandel i nærheten eller vil gjøre det enkelt, kan du få BOKA LEVERT PÅ DØRA til bokhandel-pris ved å bestille den på besteboka@gmail.com! Til de som har forhåndsbestilt nummererte utgaver, blir boka sendt ut i løpet av de tre første dagene til uka.

Novemberutgaven av Lillelyd skjer 17 november på Klosterenga Cafe i Oslo. Konsertstart 19:30. Artister denne kvelden er;
  • Agnes Ida Pettersen er en komponist som jobber hovedsaklig med akustisk samtidsmusikk. Hun har også gjort prosjekter som involverer elektronisk musikk mm En rekke norske og internasjonale ensembler har fremført hennes komposisjoner.
  • Lahestan (Aleksander Haugen) tar i bruk manipulerte samples, no input miksing, field recordings, effektbokser eller andre elektroniske signaler av ulik art, og improviserer fritt over lydbilder som kan være lavmælt, rastløs monotoni, suggererende ostinater eller massiv elektronisk impro. Alt avhengig av dagens innfallsvinkel. Nytt soloalbum ventes i løpet av vinteren.
  • Tellef Øgrim og Henrik Hellstenius har spilt sammen siden 1986 og er begge i dag deler av kunstnerprosjektet "Mugetuft». Sammen har de bak seg en rekke konserter og installasjoner i inn og utland. For denne kvelden stiller duoen Øgrim/Hellstenius med lydfiler, gitarlyder, musikk, umusikk – og håper det beste....
  • Electrond er Trond Gjellum, trommeslager i progrockbandene Panzerpappa og Suburban Savages. Som Electrond spiller han på ymse duppeditter og synger snurrige sanger i et musikalsk univers inspirert av alt fra Kraftwerk og Tangerine Dream via Cabaret Voltaire og Nine Inch Nails. 

Fredag 01. november setter BRAK!, Espen Ursin og Angstsemblet byen på hodet og fremfører sin musikk til glede for de som møter opp på Kafe Hærverk.

Søndag 03. november er det en av Norges mest kjente støymusikere, Lasse Marhaug, som viser frem tre kortfilmer han har laget. Stedet er Cinemateket i Oslo. 

Jon Arne CorellLars KlevstrandKari SvendsenSteinar OfsdalCarl Morten Iversen og Moddi med nytt Rudolf Nilsen-album! Det er det Plateselskapet No. 13 som står bak og slippes 6 desember i år. Det heter «På gjensyn» og er av design og innhold syd over samme lest som «På stengrunn» som kom i 1973. 

C+C Records har stoppet opp og vil kun fullføre de prosjektene de har allerede annonsert før døra blir spikret igjen. Ett av disse er to CD bokser som dokumenterer Ole Paus sin produksjon. Mer om det fra plateselskapets pressemelding; "Den 22. november slippes det to digre bokser, en 13CD-boks med alt Ole Paus ga ut på 70-tallet og en 9CD-boks med alt han ga ut på 80-tallet. Og med alt, mener vi ALT(!). Vi har klart å samle sjutommere, b-sider, samleplater, reklamekassetter, revyer, liveopptak + outtakes fra album, upubliserte konserter og rariteter fra Nasjonalbibliotekets rikholdige fjernlagre (som ikke engang Ole visste at han hadde spilt inn). Alt i alt har det blitt nærmere 100 spor som verken er tilgjengelig på strømmetjenestene eller i butikker. Alt har blitt remastret av Henning BortneOslo Mastering og låter friskere enn noensinne."

«Lyden av nord» er en dokumentarfilm om et unikt prosjekt for å presentere ulike NordNorske musikere for internasjonal musikkbransje og presse i ekstraordinære omgivelser på Svalbard i fjor. Nå vises den på NRK1, søndag 3. november 2019 kl. 22:35. En musikkdokumentar alle burde få med seg.

Roger Johansen slapp sitt nye album «Straight Ahead», i slutten av oktober i år.

Midgardsblot 13.-15. AUGUST 2020 er en utendørsfestival ved vikinggravhaugene i Borreparken, Horten. Festivalen går inn i sitt sjette år, og med 10.000 besøkende over tre dager, har Midgardsblot tatt steget frem som en av de større festivalene i Norge. Festivalen har det største internasjonale publikummet, hvor nærmere 70% kommer fra utlandet for å feire norsk vikingkultur, oppleve verdensledende band innen metal, folk- og urmusikk samt alternative og beslektede sjangre. Alt dette i et unikt område full av vikinghistorie og norsk folklore.

Wardruna er en Norsk musikalsk konstellasjon som skaper nye musikalske tolkninger av gamle Nordiske kulturelle og esoteriske tradisjoner. De er en av headlinerne til neste år. «Wardrunas musikk var den største inspirasjonen til å starte Midgardsblot», sier grunder og festivalsjef Runa Strindin. «Det er veldig stort for oss å få Wardruna tilbake til Blotet, og med vikinghøvdingers gravhauger og den gjenreiste Vikinghallen som bakteppe, vil Wardunas konsert bli en av årets mektigste konsertopplvelser i den norske festivalsommeren», avslutter hun. Wardruna har nettopp blitt signert på Sony Music, og slipper nytt og etterlengtet album før sommeren.

Sagnet om Graatarslagjet - bryllupsmarsjen som ble til ensørgeslått - forteller vinterhistorien om et brudefølge som var på vei over isen på Ørsdalsvatnet i Bjerkreim, Rogaland. Følget går gjennom isen og omkommer på tragisk vis. En fele flyter ensomt opp til overflaten og ut flommer melankolske toner. Tre av Norges mest markante komponister, Therese Birkelund Ulvo, Nils Henrik Asheim og Tyler Futrell, har skrevet nye verk basert på den sagnomsuste slåtten.

TURNÉLISTE
Bergen - 4. november, USF Verftet, 19:00
Hamar - 5. november, Hedmarksmuseets Aula, 19:00
Trondheim - 6. november, Kunsthall Trondheim, 20:00
Bodø - 7. november, Bodø domkirke, 19:00
Stavanger - 12. november, Stavanger domkirke, 19:00

Turbonegro markerer 30 års jubileumet sitt med å turnere og slapp farget vinyl utgaver av "Ass Cobra" og "Apocalypse Dudes". Resten av verden får mulighet til å kjøpe de fra 1 november i år. Platene og litt offisiell merch kan du kjøpe her 

Balle Malurt Band, er for tiden i studio og spiller inn sitt debutalbum. Bandets bidrag til samleLPen "2019: Pønk i Norge" har allerede blitt spilt på the Punknews Podcast og på NRK.

Slaamaskins Juleblotsbordfestival 2019 går av stabelen 30 november 2019. Da er Inside Rock Cafè,
Vaskerelven i Bergen stedet å være. Der er det Slaamaskin, GasGasGas, Cult of Doom og Diagnosis 666 som inviterer deg til å tjuvstarte jula i år.

  • Slaamaskin er omtalt som Bergens tyngste rockeband. Med to album ute og nytt på vei. Ikke umulig at det blir sneket inn en smakebit eller to på festen 30.november!

  • GasGasGas er et alternativ-rock band med base i Bergen. Musikken er influert av alt fra tidlig Garage rock, New Wave til moderne bluesrock.

  • Cult of Doom er et relativt nytt bekjentskap i den bergenske metalundergrunnen. De henter mye av inspirasjonen fra Old School doom-, trash og heavy metal. Tekstuniverset er orientert mot mytologi, svovel og angst.
  • Diagnosis 666 ble startet en mørk aften i 2011 i Bergen by og byr på upolerte riff, fengende rytmer og over aggressiv vokal. De anser seg for å ligge i grenselandet mellom pønk og metal.

Det nærmer seg jul og i den forbindelse vil Fucking North Pole Records gi ut en flott pønksamler på vinyl med kun, ja du gjettet riktig, julesanger – i pønka utfoldelse. Vi kommer tilbake med mer info når det nærmer seg slipp.