onsdag, oktober 09, 2019

Strangerous endelig på vinyl!


Da er endelig vinylen til debutalbumet til Strangerous i hus! Offisiell release er i neste uke, nærmere bestemt onsdag 16.oktober. Det skjer med releaseparty på Experimania! på Hausmania. Vinylen kan i første omgang bestilles hos Strangerous (Send mail til nestemland (at) gmail.com) eller fra Dirt Records, 200,- per stk. + porto.

Strangerous er en ny stemme i grenselandet mellom industrial noise, avant garde og alt det andre som kan falle mellom to stoler. Hun bruker vokal, ulike instrumenter og elektronisk bearbeiding av lyd for å danne et lydbilde som tar opp i seg både det ubehagelige og det vakre. Strangerous sitt debutalbum, "Ascendant Abyss", kom ut digitalt og på CD den 31. mai i år. Strangerous inviterer deg herved inn i hennes musikalske univers.

Husk at vinylen er utgitt i ett BEGRENSET opplag på 100 ex! CD utgaven er også ennå tilgjengelig for 100,- kr + porto.

På releasekonserten spiller også Adrian Cox & 'lys assia'. Adrian Cox er Askild Hagens artistnavn og sammen med den mystiske duoen 'lys assia' lager han "short music" - korte musikkstykker et sted mellom skjønnhet og støy. Etter to kassetter sent 80-tall ga de i 2018 ut albumet "Drøm rart, lille venn" på strømmetjenester - og kassett. Deres nye album "Lime, Prednisolon & Ding Ding Hao(short music vol II)" kom ut i mai 2019. Stand in for 'lys assia' denne kvelden er Øystein Moe, kanskje mest kjent som utgiver av samle-cd-en "Maskindans" med norsk synthmusikk fra 80-tallet.

FarToHell er symbiosen av Sax og Synth blir perfeksjonisme i denne duo. Fariello og Hellner fyller lydmønsteret fullstendig.

IJIN er improvisert musikk/lyd solo prosjekt fra den Oslo baserte visuelle artisten Christian Blandhoel. Han fremfører sin musikk på spesialbygde feedback kontrollerte «gitarer» kalt Feedbackers. Med disse skaper han ambient droner og støyorienterte lydlandskaper, som kan oppfattes som et soundtrack til å vandre alene i en urban verden.

IJIN er et band/performance prosjekt som ble startet i 2010 som en videreføring av et kunst/utstillings prosjekt kalt; my first recordlabel (2008-2010). Et prosjekt som involverte modifisert instrumenter, i et forsøk på å finne nye måter å lage nye lyd uttrykk, basert på i utgangspunktet gitarer og bass lignende instrumenter.