onsdag, januar 17, 2018

Nytt(ige nyheter)

Hadeland-punkerne The Good the Bad and the Zugly slipper sitt tredje album “Misanthropical House" 26. januar. Med det vil de ha sutringa tilbake i punkrocken! Om de klarer det hører du selvsagt snart, og i tillegg kan du få slengt musikken deres rett i ansiktet her:
16/2: Bergen, Hulen
17/2: Stavanger, Checkpoint Charlie
22/2: Tromsø, Bastard
23/2: Trondheim, Lobbyen
24/2: Oslo, John Dee

Audiatur og Oksygentanker har boklansering + Fanzinefest + Konsert på Deichmanske Bibliotek, avdeling Grünerløkka i morgen torsdag 18. januar, fra kl. 19:00. Der slippes flere diktsamlingener og siste utgave av fanzina Oksygentanker. Det vil bli opplesning av dikt samt opplesninger fra Oksygentanker-medkonspirantene Maia K. Siverts, Anne Gerd Grimsby Haarr og Martine Næss Johansen. Til slutt blir det konsert med Avind.

Etter 4 år som aktivt band står nå Tirades klare med sin fjerde utgivelse. «Songs Of Disheartenment», som er er ute på Fight! Records fra og med 2. februar. Låten "Death Bell" ligger allerede til avlytting på selskapets Soundcloud. 

Pica Disc nå endelig på Bandcamp også. 

In Vain har sluppet singelen «Soul Adventurer» som i sin tur er en forsmak på deres album «Currents» som slippes 26. januar. Det albumet kommer i en rekke variasjoner som kan forhåndsbestilles her

Ellers er det allerede planlagt innspilling av Maja Ratkjes opera «Revelations (This Early Song)» som hadde premiere under Ultima i september 2017, i løpet av året. Dette verket er skrevet for sangeren Marianne Beate Kielland og Engegårdkvartetten, Mens teksten ble skrevet av poeten Aasne Linnestå.

Drammensrockerne i Few Dollars More melder at de kommer med et album 16. mars. Liker du klassisk rock med litt blues i seg er det en dato å merke seg. 

Tett før jul kom det ny lyd fra Micromania i form av verket Fantasi Nr. 1. Nå venter man i spenning på Nr. 2. 

2. februar kommer Razorbats nye digitale singel «Sister Siberia» ut. Den blir fulgt opp med denne turneen;
Fredag 23. februar - Onkel Aksel, Kristiansand
Fredag 2. mars - Retro Bar, Raufoss
Lørdag 3. mars - Good Omens, Trondheim
Fredag 16. mars - Feelgood, Halden
Lørdag 17. mars - Krøsset, Oslo
Fredag 6. april - Checkpoint Charlie, Stavanger
Lørdag 7. april - Garage, Bergen

Endelig kommer det nytt album fra Castro. Albumet er ute i februar på den engelske labelen Boss Tuneage, som allerede har sluppet EPen «Personal» på flunkende flott farget vinyl i 250 eksemplarer. Albumet kommer i 200 eksemplarer i farget vinyl med vedlagt CD til de som forhåndsbestiller LP utgaven, deretter på svart vinyl. Også i CD utgave og digitalt.

Berusalem kommer med nytt album i løpet av året. Nå kan man høre råmix av låtene «Hylekor»  og «Gud er flaska» 

I morgen opptrer Lasse Marhaug i lag med Anastasia Ax igjen. Det er nå snart ti år siden sist så det er sannelig på tide. Denne gang hos Tromsø kunstforening, som en del av Greg Pope sitt program "Objects to be Destroyed". Her et utdrag fra forrige gang de hadde en performance i lag;

Dave Nice og Buddy Pitch har gått sammen om å gjøre noen låter i lag, og desto flere hver for seg og deretter presentere alt på albumet «Besides» som kom ut på Draug Media 12. januar. Sjekk ut. 

Siden sist har Stian Fjelldal gitt ut sitt fjerde album, som fikk tittelen «Idioten» 

Ilios festivalen starter 1 februar og er i år 25 år gammelt. Vi gratulerer. Der blir det alt fra performances med Vokal Nord til en konsert basert på intervjuer med musikerne i Trondheim Voices. Sjekk ut programmet, mye nytt og spennende. 

Hella Rebelliön kommer 26. januar med singelen «Rebelliön», fra det forestående albumet som kommer senere i år. Låten er i følge presseskrivet: «...et eksempel på kompromissløs "Scandic punk" med referanser til høyoktan punkmetal fra 2000-tallets undergrunnsscene. Dette er skitten vestlands-core!»

Untime kommer med sitt selvtitulerte debutalbum på AmpmandensRecords 25. januar i år. De lover groovemetal av den fengende flotte sorten. 

Joddski har vært i USA og gått i studio i lag med noen av sine idoler, nemlig Grandmaster Melle Mel og The Sugarhill Gang, og på kjøpet har han dratt med seg Ralph Myerz. Sjekk låten i videoen under her.