mandag, januar 15, 2018

Heave Blood & Die - Vol II (album anm.)

NordNorge er full av folk som er på et internasjonalt nivå. Med minialbumet "Part I: Daggers" viste Tromsøbandet Heave Blood & Die at de definitivt ikke ligger noe tilbake fra det internasjonale toppsjiktet innen den mer stoner orienterte godteposen av artister og band. Nå er "Part II" også tilgjengelig, altså er albumet "Vol II" komplett.

Hele albumet kommer på førstkommende fredag, 19 januar på CD/LP og digitalt. Som tidligere anmeldt på den første delen er låtene er varierte fra det mere lavmælte i et mørkt og dystert musikalsk univers som på samme tid både er fascinerende og skremmende vakkert. Andre låter er mer mot noe Converge kunne ha gjort. På den helhetlige utgaven kommer også Black Sabbath inspirasjonen litt mer fram i lyset uten at det på noe vis er noe tyveri. Dette er og blir Tromsøbandets uttrykk. Ingen tvil om det.

Som man skrev på første delen; Låtene er knallsterke, og varierte uten å miste den berømte usynlige røde tråden, som gjør at man umiddelbart hører at låtene har en sammenheng, men samtidig skiller seg godt fra hverandre. Dette er rett solid håndverk fra komposisjonen og teksten blir laget til siste tone har fullført sin ferd igjennom miksebordet.

Språket er i hovedsak engelsk, med norsk på låten «LXXX». Kan Skambankt kan vel HBD ta i bruk morsmålet på vei mot internasjonal suksess? For veien mot Verden burde være klappet og klart med så sterke låter og med et så egendefinert musikalsk uttrykk. Dette holder en høy internasjonal standard som burde bringe dette bandet langt utenfor våre grenser og etablere dem som vår nye eksportartikkel.

Sjelden sterk start på det nye året. Dette er åtte låter som hver og en står som påler i den norske rockarven, for ikke snakke om i den internasjonale rock katalogen. Dette er rett og slett forbløffende bra. Albumet slippes i Tromsø på en av Norges beste platesjapper Backbeat kl 18:00 på fredag. Helt klart stedet å være.