lørdag, desember 10, 2016

Forsvaret - Sult (album anm.)

Råpønk fra Bodø. Akkurat det man trenger i oppkjøringen fram mot jul. Her svir Forsvaret av energi raskere enn køen på ethvert kjøpesenter med supertilbud. Låtene er samlet inn under tittelen Sult

Albumet klokker inn på tett under 30 minutter og inneholder ni låter som etter noen avspillinger eier hodet dit. Rå pønk ja, men også med tydelige hint mot metal, spesielt i gitarføringen her og der. Ikke ulikt Within Range og So Much Hate fra 1980 tallet, men dette er hakket mer energifylt og føles hardere. Litt Kvelertak aktig i ytterkantene, men dette er definitivt Forsvaret. De har funnet en signatur i sitt uttrykk de bør dyrke videre på, for dette er kvalitet av beste merke.

Vokalen ligger svært nær å bikke over til screamo her og der uten å gjøre det. Rytmeseksjonen sitter spikret og leverer en prikkfri opplevelse. At man får litt 80-talls hardcore feeling er naturlig, men likefullt har de pusset opp lydbildet og får helhetsresultatet til å høres tidsriktig og inkluderende, ikke ulikt Brutal kuk til tider.

Dette er ett sikkerstikk og pliktkjøp for enhver pønkar som vil ha med seg det som er av kvalitetspønk med hardcoretakter. Den som ikke klarer å vente (ingen grunn til det) kan laste ned albumet på deres Bandcamp for en billig penge eller vente til nyåret å kjøpe det på vinyl (eller gjøre begge deler). Uansett hva du gjør sjekk ut Forsvaret.