mandag, desember 12, 2016

Black Moon Circle – Studio Jams Vol. 2 (album anm.)

Av alle unike band i dette landet så er Black Moon Circle av de mer unike. Ikke bare driver de med psykedelisk drone rock, men de klarer å tilføre sjangeren nytt blod.

Deres siste utspill er riktignok singelen «The Sun Is Coming Back» som bidrag i årets Alternative julekalender. En utsøkt låt på tett over 24 minutter som kan lastes ned gratis. Den singelen kom tett etter at de slapp sitt siste album «Studio Jams Vol. 2» i 300 eksemplarer på gullfarget vinyl og unlimited som nedlasting.

To låter og to sider av samme sak. Side A åpner med ett enslig bassriff som hele låten gradvis bygger seg opp rundt. Rytmeseksjonen ligger der som en konstant faktor mens gitar og synth bygger opp og river ned rundt dette fundamentet. En velfungerende formel de har brukt før og som sitter som støpt nå også.

Side B Åpner med et synthtema som viser at spacerocken også ligger deres hjerte nært. Der A siden ligger opp mot noe Tangle Edge anno 2016 kunne gjort ligger B siden mer opp mot en reise inn i odene på Hawkwind i deres mer kreative og eksperimenterende perioder. Det er mer «utflippa» og space, men som på A siden ligger rytmeseksjonen der som et stødig anker på vei ut i stjernetåka.

Bandet er mer rocka i uttrykket enn mange av sine forfedre, men likefullt hører man at de har lyttet til både Tangerine Dream, Faust, Conrad Schnitzler og mange fra den tyske krautbevegelsen. På samme tid har de tatt opp elementer som f.eks. Motorpsycho har på sine Roadworks album. Improviserende men likefullt med ett klart mål og en mening attpåtil. Kort sagt dette er gudegave for de av oss som liker rock som basis for et eksperimentelt sluttresultat. Et sluttresultat som definitivt plasserer Vol 2 som en av årets vakreste perler av et album.

Black Moon Circle er i skrivende stund i studio og spiller inn Vol 3 som etter planen skal ut i mars 2017. Det er bare å glede seg for dette bandet har alt som skal til og litt ekstra. Forøvrig er Snah med dem i studio! Bedre julegave er det vel ikke mulig å ønske seg?