torsdag, juni 23, 2016

Diverse nyheter på papir

Arvid Skancke-Knutsen står som hovedforfatter av den ultimate boken om Quartfestivalen i Kristiansand. En dobbel murstein med hard perm og enda hardere fakta. Her får man hele historien om Quart festivalens spede begynnelse og frem til den siste festivalen gikk av stabelen i 2009. Det er hundrevis av bidragsytere, flust med fotos, de akk så berømte Quart-tegneseriestripene, avisutklipp og plakater fordelt utover 450+ sider. Bare å bla i boken og se på bildene er en opplevelse i seg selv, deretter å lese igjennom historien først i kronologisk rekkefølge, deretter utvalgte stemmer. Alt pakket inn i en lesevennlig layout. Dette er en bok som bør leses av langt flere enn de som var der ett år eller flere.

Platesamlerfanzinen Goldies har nylig kommet med sitt nummer #41. Som alltid i A5, svart/hvitt og fylt opp med sånne ting som platesamlere bare må vite. Her er singlene som både ble og ikke ble hitlåter, her er intervjuet med en samlergaling, her er den nevrotiske hverdagsfortellingen fra en 78 samler, nettaksjonsnytt og sladder og selvfølgelig artistprortrett med diskografi. Denne gang ingen ringere enn Åse Thoresen. Kort sagt, denne må enhver vinylfanatiker bare investere i.

Bransjevelter sitt magasin #2 er ute og har fått #10 ettersom de forutgående 8 samlealbumene er inkludert i nummereringen. Som sist er det inkludert en CD med magasinet. Av innholdet kan man lese om albumsamlere, hvordan oppLasse Marhaug om sin zine Personal Best, Andre Borgen intervju og masse mer. Som vanlig (hvis man kan si noe slikt om andre papirutgave) en fin samling saker for noen og enhver.
lever døve og tunghørte musikk?,

Det ryktes fra Tromsø at snart kommer byens rocka utgivelser opptegnet i en diskografi i bokform. Vi kommer selvsagt tilbake til mer om det når det skjer.