onsdag, juni 22, 2016

Black Moon Circle – Sea Of Clouds (album anm.)

Space rockerne i Black Moon Circle er her igjen, med sitt tredje album på like mange år. De som likte de to foregående albumene vil elske dette. Her følger de tildels samme oppskrift som før men de får mer ut av det enn noensinne.

Som før er dette jampreget psykedelica der det er lett å sammenligne med Hawkwind på det mest dronete på 1970-tallet, men dette er hakket mørkere og hardere og mer lydrikt. Her males lydlandskapene ut mer enn på de forrige utgivelsene. Låtene bygges opp fra enklere rytmekonstruksjoner og formes og utstyres med nye avveier slik at låtene ender andre steder enn de startet uten helt å ha forlatt åpningstemaet.

Sea Of Clouds er på fire låter åpner med en enslig gitar som flærer stillheten rått og rett heftig rett etter at albumet blir startet. Allerede her viser de sin eminente søken etter å flytte fjell (musikalsk sett). De river og sliter i lytterne, instrumentene og låtene så det går ilinger nedover ryggraden på enhver som noensinne har sagt at denne elsker rock. Spesielt den rocken som er litt uforutsigbar og river i rockefoten slik at resten av kroppen blir ett hjelpeløst gissel. Skulle tro de hadde nådd toppen med spesielt debutalbumet, men her topper de det og viser at dette bandet har mye på lager ennå, og godt er det.

Albumet er utgitt av Crispin Glover Records som er Norges mest gjennomførte selskap. Innpakninger som de leverer gang etter gang, utgivelse etter utgivelse er det ingen andre som er i nærheten av å levere. Nydelige detaljer, farget vinyl og andre lekkerheter gjør dette til Norges mest samlervennlig label. Kombinerer man dette med bunnsolide musikalske opplevelser er det kun superlativer som kan beskrive utgivelsene, så også i dette tilfellet. Albumet kommer på farget vinyl (blå og hvitt blanding) på 180 grams vinyl og kun i 300 eksemplarer. Alle har CD vedlagt og trykt innercover.

De spiller live på Pstereo festivalen i Trondheim 18 august, da er det bare å kjenne sin besøkelsestid å være der.