fredag, april 01, 2016

RuMuJo - Circus RuMuJo utgitt på nytt

RuMuJo sitt siste album Circus RuMuJo har snart i en måneds tid vært "tilgjengelig" som torrent igjennom Pirate Bay. "Tilgjengelig" i hermetegn da som kjent bl.a. norske myndigheter har lagt hindringer i veien slik at folk flest ikke får laste ned fullt lovlige opplastninger på nettstedet Pirate Bay. At RuMuJo velger å bevist gjøre albumet utilgjengelig er nok for å få frem at vår frihet er begrenset. Men at musikk som i dette tilfellet blir sensurert er forkastelig. Det er brudd på ytringsfriheten, rett og slett.

Dessverre har slikt skjedd før. Den norske nettlabelen Paranoia Is Freedom som nå er oppe å går igjen  og har gjenutgitt RuMuJo sitt nye album har før blitt rammet av overivrige myndigheters behov for å sensurere. 19 januar 2012 ble fildelerstedet Megaupload stengt av New Zeelands myndigheter etter at amerikanske anti pirat myndigheter ba om det. Stedet ble lagt ned uten forvarsel og med det forsvant millioner av fult lovlige filer fordi man hadde behov for å ta noen "ulovlige". Denne måten å skyte spurv med kanon er en fare for ytringsfriheten. Vil minne om Martin Niemöller sitt berømte dikt Likegyldighet som går nettopp på at noen tar bit for bit og plutselig er det for sent å protestere.

Slike påminnelser om innskrenkinger av ytringsfriheten er viktig så vi ikke lar det skje uten motstand, En måte å gjøre folk oppmerksom på denne sensuren er å gi ut sin musikk på Pirate Bay. Prisverdig men dessverre når du ikke mange på det viset, men RuMuJo har fått frem et viktig poeng med sitt siste album. Et poeng som videreføres med å gjenutgi albumet på en nettlabel som fra før har vært rammet av myndighetenes overivrige nettsensur.

Keep on rockin in the "free" world.....