tirsdag, mars 15, 2016

Nytt(ige nyheter)

For tiden går science fiction operaen Elysium på den Norske Opera & Ballett med nykomponert musikk av Rolf Wallin. Første forestilling gikk 12 mars men ennå noen forestillinger igjen (2 april er siste) så ennå mulighet for å få med seg denne.

Årets Nødutgang festival skal gå av stabelen i 2016 for 11. gang 30. september til 1. oktober. Første (og hittil eneste) artist er sluppet og det er ingen ringere enn Deathcrush!

En annen festival som er ennå senere på høsten, faktisk rett oppi jula er Canarias Hard & Heavy Meeting som går av stabelen for tiende gang og også i år på Kanariøyene (som hvert år). Så populært er det at årets festival hotell allerede er fullbooket og de nærmeste hotellene fylles raskt opp også. Årets line up består av; Coverman, Those Left Behind, Triosphere, Keep Of Kallesin, Silence The Sky og Profane Burial.

For de som ikke vil vente så lenge på å oppleve levende metal så er påska og Inferno rett rundt hjørnet.

Martine Kraft slipper sin nye singel "Solefall" førstkommende fredag 18 mars. Som vanlig står hennes folkemusikk inspirerte fele i sentrum med rocka rytmer til å fylle ut lydbildet.

Når man er inne på rocka folkemusikk, så er den Oslo baserte duoen Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola ”Widdershins” førstkommende torsdag (17 mars). Dette er første singel fra deres andre album som etter planen kommer i september i år.

Norsk tiger presenterer drømmepop på sin nye singel "Ekko (av deg)". Dette er siste singel de slipper fra det kommende albumet som kommer i mai. På denne har de fått med seg både Gisle Frøysland (Alle tiders duster mm) og Kjetil Nernes (Årabrot mm)! Singelen slippes 17 mars.

Mange har fått ørene opp for Beady Belle. I morgen onsdag 16 mars kommer hennes nye singel "Incompatible. En jazzet ballade som tar tempen på New York. Den er hentet fra hennes nye album "On My Own" som er ventet utgitt i nærmeste framtid.

Nettselskapet Paranoia Is Freedom har vært mer eller mindre nede de siste årene etter at det amerikanske antipiratbyrået fikk stengt Megaupload hvor de fleste av filene var lastet opp. Nå er de lastet opp igjen på Internett Archive. Nå skal alle filene være oppe å går igjen og alle er klare til gratis nedlasting. To unntak i at noen album er utgitt på vinyl etter at de først ble publisert som DL.