mandag, mars 14, 2016

Durivill – Durivill (minialbum anm.)

Durivill er etter eget utsagn «...et trøndersk band som blant annet spiller en god blanding mellom sirkusprog og trønderfusion.». Det høres fort når man begynner avspillingen av deres første vinyl utgivelse, som slippes førstkommende fredag med releaseparty på Fru lundgren.

På kav trøndersk fremfører de sin musikk, som enten du liker den eller ei, aldri blir kjedelig. Her hoppes det vilt og herlig mellom progtemaer, funk inspirert rock, litt ska og mere straight rock i vildens sky. Til tross for det blir det aldri kaotisk eller usammenhengende. Det er en slags rød tråd, eller kanskje mest av alt en litt udefinerbar signatur i låtene. Vokalens rå særegenhet og dialekta setter utvilsomt sterkt preg på utfallet, men det er noe mer der inne ett sted.

Siden sommeren 2012 har de perfeksjonert sitt lydbilde og aksjonert på mer enn en scene rundt i landet og etterlatt seg et publikum som bare vil ha mer. Hvorfor hører vi lett når man spinner i vei denne vinylen. Det svinger som bare f. Disse karene vet hva som fenger og de har evnen til å skape fengende flotte låter av riff og bruddstykker som man i utgangspunktet ikke så for seg komme inn i øregangen.

De som er i Trondheim nå på fredag bør så absolutt vite sin besøkelsestid. «Min egen lille stolthet/førr æ e solid» synger de en plass. Et utsagn som brenner seg fast og ja, det er faktisk all grunn til å være stolt av dette sluttproduktet for det er så absolutt solid.