fredag, februar 26, 2016

Nytt(ige nyheter)

Krast sin nye singel «Død nostalgi» ble utgitt på strømming den 18.Februar. Låten presenteres som et forvarsel på hva som venter oss av Krast sitt debutalbum. I et krysningspunkt mellom røff poprock og drivende prog, finner vi en låt som beordrer oss til å ta innover seg det overveldende øyeblikket, på godt og vondt heter det i presseskrivet. Albumet "Verdenshemmelighet" slippes i dag 26.februar.

Maves debut EP "Overload" er ute i dag. Denne består av 5 låter som varierer fra en piano ballade med fele til fullt ut mørk elektronika. EPen følges opp med følgende konserter (flere kommer etterhvert):
18. Mars || Samfunnet Bislett, Oslo
25. Mars || O2 Academy Islington, London
30. Mars || NRK Innlandscenen
1. April || Threshold Festival, Liverpool
17./18. Juni || Rondaståk

På debutplata til Lars Kolberg serverer prestesønnen fra Snertingdal og Oslo et knippe tidløse sanger om gode country-temaer som savn, svik, fyll og tog - blant annet. Høsten 2015 dro Lars til England for å spille inn sitt debutalbum «Sanger er som folk» som kommer ut 15 mars. Platen er i all hovedsak spilt inn live i studio i løpet av 10 dager. Det merkes! Dette er outlaw-country, men platen er ikke et museum over musikk som var. Produsent og musikere kjenner sjangeren så godt at de kan bevege seg fritt inn og ut av den. Det flirtes med western-swing, southern-soul, spaghetti-western og honky-tonk.

Fredag 19 februar slapp pychrock-bandet Mayflower Madame singelen «Weightless» fra albumet «Observed in a Dream» som kommer ut 22. april. Den dagen er det også slippkonsert på Internasjonalen i Oslo.

Enrique Drageseth ga 22 februar ut singelen Englestøv, som blir hans tredje singel siden debuten i 2015. Englestøv er en sang om rus, rock og fortapelse i storbyen, og den gjenspeiler mye av artistens eget liv, i følge presseskrivet.

I dag kommer bergenseren Kurt Ove Mæland tilbake med singelen Gi Deg Alt. Singelen er den første av 2 stykker som kommer før selve albumet slippes i september.

Stereo slapp albumet “Echoes” fredag 19. februar. Plata inneholder 8 påminnelser om hvor solide gutta har blitt som band. Tidligere har bandet først og fremst vært kjent for sine forrykende liveshow, fremfor de tidligere studioutgivelsene. Med den nye plata klarer de å fange den energiske livesounden sin, samtidig som de lar det være noe å gå på mellom albumet og konsertene deres. De har klart å holde på den unike sounden sin, men gjort den mer komplett og sammensatt.

Dagen i dag er også releasedato for Årabrots syvende album "The Gospel".