lørdag, februar 20, 2016

Noirway – Rebirth Pt. 2 (abum anm.)

Det må bare innrømmes at Noirway er ett nytt bekjentskap og at deres Rebirth Pt. 1 (ligger som strømming på deres web) har gått hus forbi. Synd for Rebirth Pt. 2 er ett nydelig album som trigger lysten på å høre mer.

Det er absolutt ikke noen dyd av nødvendighet å ha hørt første del av Rebirth for å ha stort utbytte av andre del. På siste utgitt del snakker vi om elektronisk musikk i kjølvannet etter tyske favoritter som Klaus Schulze og Conrad Schnitzler, parret med Røyksopp og Biosphere. Det males bredt med stor pensel og tilsettes rytmikk som fremhever helhetsinntrykket.

Elsker man elektronisk musikk vil dette albumet falle inn som hånd i hanske. Nydelig produsert sånn at hvert instrument både kan lyttes til enkeltvis og man kan fordype seg i helheten uten at man blir henledet mot ett bestemt instrument. Det hele er meget lyttervennlig satt sammen. Eneste ankepunktet er at det hele blir litt safe. Man føler at de pøser på med men at de samtidig holder litt igjen. Det blir litt for pent hele veien. Ta litt mer sjanser neste gang. 

Når det er sagt så er dette ett nydelig album som pirrer nysgjerrigheten frem mot neste album, absolutt. Håper de bare tar han helt ut neste gang, for her er det tykt av potensiale.