tirsdag, september 22, 2015

Punx. TV serie, film og album.

Noen har sikkert vært borti at filmskaper, musiker og ex pønker Thomas Robsahm har fått i oppdrag av NRK å lage en TV serien om pønken i Norge. Nå nærmer det seg endelig realisering på TV (og blir liggende i minst ett år på NRKs web til fri avspilling) serien.

TV serien vil ha premiere (altså første episode) 25 november i år. Noen dager før vil filmen med samme navn ha premiere. Den vil bli litt kortere enn TV serien, og ha utgangspunkt i TV serien. Samtidig som filmen har premierer i Oslo og Trondheim vil soundtrack LPen bli sluppet. Den vil bli trykt i 500 eks i grønn vinyl og være en dobbel LP, med vedlagt CD og en fanzine med nyskrevet materiale. Lyden på platen vil naturlig nok være av utgitt fra før av.

Serien er sentrert rundt pønk, new wave og hardcore i Norge og dets utvikling til dags dato. Det er første gang ett slikt prosjekt gjøres for TV mediumet, i Norge, så spenningsnivået ligger høyt blant utøvere, fans, historikere og andre spesielt interesserte. Det har vært enkelt innslag og programmer før, men altså første gang man ser på sjangerens historiske utvikling utover en serie.

For å finansiere soundtrack albumet er det opprettet crowdfunding. Der kan man kjøpe albumet på forhånd og diverse andre pakker. Sjekk inn og finn ut hvilken pakke som passer deg best.

Datoer for førpremieren på filmen kommer vi tilbake til når de blir fastlagt. Sjekk ellers serien/filmens Facebook for løpende informasjon om prosjektet.