tirsdag, november 25, 2014

Black Moon Circle – Andromeda (album anm.)

Noen utgivelser er så pent pakket inn at man vet at man elsker innholdet før man får hørt på det. Black Moon Circle er ett slikt unntak fra den sedvanlige strømmen av utgivelser. Svært så forseggjort omslag i psykedeliske tendenser, som bringer tankene til slutten av 60 tallet. Deretter nydelig innercover og til slutt en gull og svart splattet vinyl. Når man så får plassert stiften varsom på vinylen er opplevelsen fullkommen (CD medfølger for de som foretrekker det).

Ut av anlegget strømmer heavy psykedelica i en slags kryssningspunkt mellom Motorpsycho rundt «Demon Box» og Hedvig Mollestad Trio rundt «All Of Them Witches». Spacerock for intime scener. Det er stort og samtidig nært nok til at man føler at man sklir inn i lydbildet og blir omkranset av en fargestrøm av lyder. Bandet følger virkelig opp debuten fra tidligere i år på en fortreffelig måte med oppfølgeren "Andromeda". Her viser de at det bor mye i bandet, og det får de gangs vist her.

At dette er jambasert får man følelsen av her og der men aldri er de små dryppene så fremtredende at de tar vekk grooven i låtene, eller temaskiftene. Det er en iherdig punch i lydbildet som bringer tankene mot gigantmanien på 70-tallet, samtidig en tett og kraftig rytmeseksjon som nagler låtene til betongen og lar aldri låtene forlate temaene.

Brødrene Engen (begge ex The Reilly Ekspress) og trommis Guldbrandsen lar lyd nok til å plassere Black Moon Circle inn i enhver prog/spacerock samling med respekt for seg selv. Dette er rett og slett et album man blir uhyre lett sugd inn i og som samtidig tåler en rekke avspillinger (gjerne uten avbrudd). Musikken gror for hver avspilling og avslører stadig nye detaljer til enhver som tar seg tid til å lytte. Det kan man takke en klokkeklr lydproduksjon for.

Det er bare å la seg imponere av Crispin CloverRecords, som nok en gang klarer å kombinere omslagskunst av ypperste klasse med utrolig vakker musikk.