torsdag, august 14, 2014

Strawberry King - I Tunes From Inland Lakes (album anm.)

Soloprosjektet Strawberry King er ute med sitt debutalbum "I Tunes From Inland Lakes". Bak det navnet skjuler Rune Clausen seg. Noen husker han kanskje fra Positive Vandelism?

Solo er Clausen i popens verden. De to første låtene i en singer songwriter tradisjon som skuler tilbake på alt fra Beach Boys til The Smiths. På de første låtene før han serverer albumets store nytelse i form av låten «Dream In» er han en tidstypisk indie orientert popsolist. Derimot tar det helt av på «Dream In». En drømmende electronica inspirert poplåt som svever mellom ørene og fyller hodet med nytelse slik bare musikk kan gjøre. Låten er småeksperimentel i sin utforming og det er nok der mye av krydret ligger. Er nok ikke noe for diskotekene men passer utmerket til lytting og nytelse. Helt klart albumets kronjuvel.

Etter dette er vi i 80tallets synthpop med klare preferanser til Depeche Mode, Soft Cell og dets like. Deretter bærer det tilbake til gitarorientert pop. Slik fortsetter albumet med å vingle mellom synth basert og gitar basert pop. Spesielt på de mer synthbaserte låtene leveres det tidvis meget god pop med vellyd og låter som driver seg igjennom gjennomsnittet og viser at Strawberry King kan fort bli et navn å regne med.

Før det skjer må han finne sitt særpreg, og dyrke det. Likeledes bør han nok på hvert album bestemme seg for hva han vil. Her ble det for sprikende mellom de mer gitar orienterte låtene og de som er mer synthbaserte. Likefullt en modig og
lovende solodebut som preges av litt mye iver, men oser også av talent.

Albumet kan kjøpes som filer eller på CDr i et svært begrenset opplag av 51 ex.