tirsdag, august 19, 2014

Brutal kuk – If You want Cock... (album anm.)

Trondheimsbandet Brutal kuk er kanskje ett av de viktigste pønkbanda fra trønderhovedstaden siden 1990-tallet. Etter at de startet opp i år 2000 så har ikke pønken i UFFA byen vært det samme (heldigvis)

Mange kontroverser og missforståelser senere står Brutal kuk frem som en herlig blanding av Sham 69 bare hardere, tettere og mer metal inspirert, og So Much Hate. Altså hardcore utgaven av the real cockney rebels. Dette er klassisk hardcore med en tanke OI inspirert arrangering med ditto allsang ellementer. Er nok derfor et band som Sham 69 dingler i bakgrunnen og SMH ligger som en historisk forankring i musikken til Brutal kuk. 

Når det er sagt så står Brutal kuk stålstøtt på egne ben med låter som forlengst er blitt geniforklart og har klassikerstatus i miljøet. Dette albumet er mer enn god nok til at også folk utenfor hardcorekretsen, men som liker hardere former for rock burde ta dette albumet (og bandet) til sist bryst.

If You Want Cock... albumet er en gjenutgivelse av albumet med samme navn som kom som CD en gang i 2003. Her i en remastret utgave (og det høres). Lyden er fyldigere og fyller rommet om mulig enda mer enn forrige gang dette var tilgjengelig over disk.

Albumet er nå på vinyl for første gang i et knøttlite opplag på 333 ex, der de 115 første (alle er nummerert) er på spraglet grønn vinyl. I tillegg får man bonuslåt på slutten av hver side. «Strange» er tidligere utgitt på UFFA støtte samleren Te Hælvete Me Aill Sammen!, mens «Judgement Night» er tidligere uutgitt (?).

Nå er det bare å håpe på at deres andre album Berusalem kommer ut på nytt og da på vinyl. Det ryktes også fra sikkert hold at nytt materiale fra Brutal kuk vil bli utgitt en gang etter nyttår. Verden er av og til en ålreit plass å være for de av oss som elsker hardcore av ypperste kvalitet.