mandag, august 11, 2014

Spidergawd – Spidergawd (album anm.)

Trondheim har vanvittig mye bra band, har denne bloggen opplyst om til det kjedsommelige. Nå må det sies på nytt. Alle som liker bluesbasert psykedelika med hardrock tendenser kommer til å gå i ekstase over Spidergawd sitt debutalbum.

Bandet består av to Motorpsychofolk (Sæther og Kapstad) + folk fra så forskjellige band som Too Far Gone og Hoplang Knut. Man skulle tro det vil føre til sprik i det musikalske uttrykket, men neida. Dette er fjellstøtt i et landskap som Motrorpsycho- fansen vil kjenne tildels igjen i så forskjellige album som Demon Box og tidvis på Roadwork I og II.

Dette er først og fremst tett som få i en blanding av Nirvana og Blue Cheer, med psykedelika innspill her og der som kan minne om noe som kom med krautrocken på 1970 tallet. Samtidig er det en touch av god gammaldags heavy sånn som bare Black Sabbath klarte det i sin storhetstid (1969-75) og albumets perle «Empty Rooms» er som å høre The Doors på en hittil uutgitt og ukjent låt i første halvdel før de setter inn nådestøtet og feier all form for tvil tilside. Retrofaktoren er meget sterkt til stede, men samtidig er lyden mixet inn mot det herrens år 2014, som gjør at man føler dette som blodferskt og vitalt hele tiden.

Albumet er kort oppsummert ett av de sterkeste som er kommet i Norge i år. At det allerede er kommet med sitt tredje opplag tyder på at mange har kjent sin besøkelsestid, men resten av dere som ennå ikke har kjøpt dette må skynde dere. Dette vil dere garantert ha i samlingen deres til hygge og til musikalsk nytelse når man trenger noe ekstra i hverdagen.

Første opplag kom i 125 nummererte eksemplarer på fiolett vinyl med bonus CD (albumet + låten «Hard Time Killing Floor Blues») og vinylsingelen Into Tomorrow. Deretter 500 ex uten bonus singel og uten nummerering. Andre opplaget kom med CD i 500 ex men nå på gul vinyl. Til slutt kom den i 1500 ex med CD og nå på rød vinyl. Når det er utsolgt kommer den sikkert ut på nytt igjen i ny vinylfarge. At dette albumet kommer til å få klassikerstatus er det vel ingen som betviler. Pliktkjøp de luxe.