mandag, juli 14, 2014

Brontupisto (EP anm.)

Kristiansandsbandet Brontupisto er ute med sin selvtitulerte debut EP i 12" format på vinyl og streaming/DL i alle kanaler.

Bandet er relativt nystartet da det er knapt året gammelt, men man trenger ikke lytte mye for å høre at dette er folk som har spilt i atskillelig flere år. Et raskt Goole søk avslører da også at flere av medlemmene har gjort solo/band ting før Brontupisto. Da gjerne i andre stilarter.

Selv om bandet lett kan kategoriseres som countryrock med folk inspirasjoner, så hører man på arrangeringen at inspirasjonsfeltet strekker seg lengre enn som så. Crosby, Stills, Nash & Young er ett av flere referanseband her, likefullt gryr det en signatur i låtene som ikke helt har fått satt seg. Får de dyrket den sterkere vil dette bli et band de fleste sommerfestivaler med respekt for seg selv vil booke.

Musikken er lettfattelig men like fullt solid. Denne tåler å bli spilt om igjen og om igjen. Spesielt førstelåten «Time To Say Hello» har det som trengs til å bli en sommerhit. Radiovennlig og smyger seg inn i hodet på deg enten du liker countryrock eller ei. Denne crossover faktoren i de fleste låtene gjør at bandets nedslagsfelt burde passe de flestes musikalske smaksløker.

Tar man med at coveret er ett av de mest smakfulle i år og at produksjonen er prikkfri burde de av dere som er tatt av sommervarmen investerere i denne maxi EPen (som det het på 80-tallet). Det angrer dere neppe på.