onsdag, november 27, 2013

Sinus er 30 år!!

Klubbenes felles scene i Bodø, Sinus, er i disse dager 30 år. En verdig alder for ett samarbeid som startet i 1983 mellom jazzklubben Ad Lib, Bodø RockeKlubb og Bodø viseklubb. Nå 30 år senere er det bare Ad lib som fortsatt består, men nye er kommet til og variasjonen i musikken har aldri vært større.

Sinus har vært ett oppkomme av konserter av lokale, nasjonale og internasjonale størrelser. Mange har hatt Sinus som utspring for en strålende karriere og de fleste som har betydd noe innen rytmisk musikk i Norge og Bodø de seneste 30 årene har opptrådt her.

Stedet har også hatt sine opp og nedturer, sine konflikter og skandaler, men først og fremst kjennetegnes Sinus som stedet der man alltid får kvalitetsmusikk. Det er det som har vært grunnlinjen i alle arrangørenes bookingpolitikk. Kvalitet og aldri fire på det kravet. At folk ikke alltid har likt musikken er ett positivt tegn. Det viser at man har turt å slippe til musikk ut fra musikkens premisser og ikke hatt kommersielle hensyn som ledetråd. Nå har vel det ført til at enkelte klubber har måttet pakke samen, men så la det være prisen for "å stå han a" som de sier i Bodø når stormen river som verst.

I dag åpnes det en firedagers konsert og foredrags kavalkade som ender opp med en forlengst utsolgt Dumdum Boys konsert på lørdag. I dag kl. 17:00 presis åpnes det hele med ett foredrag av journalisten Kjell Nordeng (dørene åpner 16:00). Kanskje den personen som har overvært flest konserter på Sinus siden starten for 30 år siden. Han skal ta med publikum igjennom historien på vondt og mest godt.

For resten av programmet og kjøp av billetter, sjekk her.