onsdag, november 27, 2013

Christer Borg – Jul med Borg (album anm)

Fauskeværingen Christer Borg har kommet med ett julealbum som oser av hverdagskildring og hjemmekos, + litt fundering over dette med å feire jul.

Musikalsk er dette ett typisk Borg album, hvor låtene er bygd opp rundt gitaren og vokalen og utpå dette bygges låten ferdig. De fleste er nok å betegnes som poprock, med innslag av visesang og mer eksotiske rytmer, men i hovedsak godt plantet i den mer poppa rocken. Ett lydbilde som Borg behersker klart og sterkt. Tekstene er også solide, og bygd opp rundt hverdagskildring og sterke erindringer om krigens mørke sider. Dette er en slik lun juleplate som man kan trenge når man nå trår inn i den mest stressa tiden av året. En plate for både ettertenksomhet og hygge.

 Dette julealbumet er bare ett av dusinvis av julealbum som kommer nå i denne førjulstid, men i motsetting til de aller fleste andre skiller denne seg positivt ut med kun nye julesanger, sunget på kav dialekt, og med tematikk rundt det å finne ut av hvorfor og hva jula skal inneholde. Enten det gjelder å få kjøpt inn egg fra det lokale klekkeriet eller filosofering over julens posisjon sett fra ett krigsherjet Libanon. En plate om å finne en tro som kan lette hverdagen enten det gjelder stress eller fortvilelse. Modig å dra inn krigens redsel. Selv om dette er grufullt så klarer han å fremheve verdigheten til ofrene på en troverdig og ettertenksom måte. Jula er også å huske på de som ikke har det så bra som oss.

 «Jul med Borg» i salg ved hele 2 (to) utsalgssteder i landet; Cielo Melkebaren i Bodø og Fotograf Holst på Fauske. Forøvrig kan den bestilles fra helstholst(a)gmail(dot)com. Og vil du høre en smakebit eller to før du slenger avgårde en bestilling er det bare å klikke her.