fredag, april 05, 2013

Wellfear – Ilusions Unveiled (album anm.)

For alle de som synes Darkthrone, Mayhem og de mer ekstrem metal bandene blir for harde og rå, da burde Wellfear være ett fullgodt alternativ. De kombinerer metalen sin med drøssevis av metal riff, flotte vokal arrangementer og høres ut som om krysning av en spinn off fra Allfader og Satyricon med litt Green Day over seg.
Dette er sikkert og godt håndtverk og utført med svennebrevet trygt plassert på innerlomma. Her får du dobble stortrommer, gitarsoloer og vokal langt fremme i lydbildet. Du får en tidvis svært strømlinjeformet metal som gjør seg utmerket i bilstereoen på full måkking og med vinduene nede. Samtidig popper temaer innimellom taktslagene til rytmeseksjonen fram og kryddrer lydbildet mer enn nok til å holde på interessen til lytteren. I det hele tatt svært så overbevisende håndtverk dette her.

De har også vært flinke til å bryte sounden opp med korte temaer som lar veggen av lyd åpne seg litt opp innimellom, noe som gjør at låtene får lov til å gro i ett hundredels sekund før øset trykkes inn i øregangen igjen. Det hele avsluttes med albumets rosin i pølsen, «Monster Of Eden». Hardt som stål som brytes ned til vakkert gitarspill og bryter ut igjen som en vulkan av progtendenser i metalen deres. Denne burde de slippe som neste singel. Første låt og første singel kan du høre (og se) under her.