tirsdag, april 02, 2013

Nytt fra papirfronten...

I disse dager er Goldies #28 ute til de heldige av oss som betaler 150 kr til konto 60741249076 og får den dumpende ned i postkassen sånn ca hvert kvartal. Siste nr har selvfølgelig faste (og kjære) spalter som Yan Friis deler av sin visdom, Auduns syngedame-harem, auksjons nytt osv. I tillegg får man vite mer om Søstrene Bjørklund, King Records, The Robbs og Simon Dupree & The Big Sound. Som vanlig en selvfølgelighet for alle vinyl samlere.

Marhaug forlag kommer med to fanziner i løpet av april og har fra før av gitt ut flere ziner og bøker. Sjekk selv her. Først kommer #3 av Personal Best som bl.a. inneholder intervjuer med Guro Moe om hva som er feil med norsk musikk, Erik Knive om hans Miasma label og Carl Michael Eide om sitt liv i ekstrem metal scenen. Senere i april kommer #1 av en ny fanzine som har fått tittelen Stunt Rock. Sindre Bjerga fra Gold Soundz som er gjesteredaktør og av innholdet nevnes at Lumpy Davy letter på sløret og prater fritt om Famlende forsøk, og at undertegnede lister opp 10 elementære norsk undergrundsutgivelser.

I samme ånd kan det opplyses at til høsten kommer det en ny utgave av They Could Have Been Bigger Than EMI. En bok som tar for seg nedlagte indie labler rundt i verden (herunder også norske). Dvs. nå er den blitt så stor at tredje utgave vil bli delt opp i to bøker! Uansett er det bare å glede seg over at en rekke norske labler er oppdatert og atter andre er lagt til.

Sist og kanskje ikke minst så er det nå sluttspurt for Jon Vidar Bergan på en fornyet og oppdatert utgave av det store bokverket Norsk Pop & Rockleksikon som kommer i september i år. Bergan har skrevet 140 nye artikler, oppdatert 1300 artikler, og rettet opp alle feil som er blitt meldt fra om til Vega Forlag eller som Bergan har fått beskjed om eller funnet ut selv. Leksikonet går i trykken i mai.

Nytt nr av Platesamleren. Første salgsdag er i lørdag 6 april på platemessen på Rockefeller i Oslo. Forøvrig er begivenheten behørig omtalt her.