torsdag, februar 07, 2013

Svartsyn – Svartsyn (7" EP anm.)

Svartsyn (Bandet må ikke forbyttes med dødmetalbandet fra Bodø eller det svenske blackmetalbandet med samme navn) som i presseskrivet beskriver seg som Trondheims skam fra 2007 t.o.m. 2012, har da ingenting å skjemmes over.

Tettsittende kaskader av hardcore med metalriff som går av inne i musikken et sted og stadfester at bartebyen bare kan savne bandet først som sist. Dette er svintøff HC som ikke gir ved dørene men som ligger stålfast i rammene til sjangern, med en tanke mer metal inspirasjon enn mange av sine sammensvorne. Bringer tidvis tankene til det legendariske Rattus, andre ganger mer mot en litt mer tettsittende utgave av noe Kafka prosess kunne ha gjort.

Svartsyn har tidligere gitt ut tre album (12 steg til elendigheten (2007) Hat og forakt (2010) og Syndromet (2011)) og avslutter karriéren med en flunkende fin EP på hvit vinyl som blir gitt ut av Crispin Glover Records. Dette er ett soleklart pliktkjøp for alle som er opptatt av og elsker hardcore. Dette er akkurat slik man vil ha den. Fylt av dommedagstekster, stålsatte riff og ett svart/hvitt cover. Dette er rett og slett hardcore på sitt beste.

Platen har release i Lobbyen påVerkstedhallen (Svartlamon) 16 februar.