onsdag, desember 05, 2012

Nye plater som kommer snart (og ett album som er kommet)

Det nærmer seg jul og som seg hør og bør dukker det opp drøssevis med dølle juleplater fra artister som er godt over middagshøyden i sin karriere. Men fotvil ikke det finnes ennå nok av artister som setter musikken i høysetet for å gjøre akkurat din hverdag ett bedre sted å være enn fremfor radioens endeløse mas om mer jul.

Helldorado sin nye singel "Bones In The Closet/Lost Highway Motel" er første smakebit fra bandets kommende album "Bones In The Closet", bandets femte utgivelse. Bandet har spilt land og strand rundt i Norge, har gjennomfør flere turnéer i Europa og nå er det jammen på tide at de får sitt fortjente gjennombrudd også her hjemme. Det nye albumet slippes først i Skandinavia før det lanseres fysisk og digitalt i Europa fulgt av en Europa turne utpå nyåret en gang.Vinylversjonen av singelen blir tilgjengelig i oppegående platesjapper samt på Bandcamp (her kan den også forhåndsbestilles) f.o.m. fredag 7. desember, så løp å kjøp.Ennå i tvil, lytt her. Må vel legges til at covret kommer i 3D og det er vedlagt 3D briller for full nytelse av omslaget. Begrenset opplag, der det noen steder oppgis 300 ex andre steder 500 ex.

For de av oss med gode evner til å vente på noe godt, kan glede seg til nyåret. Da kommer Jorn med ett oppsamlingsalbum med låter som er utgitt før, men blir nå remixet og lagt på orkesterlyd i tillegg til den klassiske Jorn sounden. Metal band har lekt seg med symfonikere før, og gjør det nok igjen, så også Jorn. Albumet skal hete "Symphonic" og er i butikken i Amerika 22 januar og i Europa må vi vente til 25 januar, i følge Blabbermouth.

1. februar kommer The Good The Bad & The Zugly ut med sitt album "Anti Music World". Smakebiter blir sluppet strategisk i desember og januar, så sjekk din faste leverandør av nedlastbart lydmateriale for oppdateringer derfa. Vi snakker her om bandets debutalbum etter fire singler hittil, og flere skal det nok bli fremover.

Rune grammofon slår skikkelig på stortrommen og gir uten en 7 LP boks med Arve Henriksen. Herligheten har fått tittelen "Solidification" og kan forhåndsbestilles her. Boksen vil inneholde albumene "Sakuteiki", "Chiaroscuro" og "Strjon" (alle med bonus låter) og ett helt nytt album som heter"Chron". Sistnevnte på hvit vinyl, de andre på svart vinyl. I tillegg inneholder boksen ett hefte på 24 sider og en dobbel DVD med all lyden fra vinylene.

Ronny Wærnes er stadig like aktiv og leverer låter til samlere over hele verden. Amerikanske Hal McGee er omtrent like aktiv med å utgi samlere. Nå har de og en drøss andre artister slått sine komposisjoner sammen til samleren "We and Hal McGee" som kan lastes ned gratis her.

Og for de av oss som på død og liv aldri får nok av ferske julesanger med en liten vri, så anbefales også i år, Alternativ julekalender. Ny gratis og garantert fersk julelåt hver dag rett inn på mailboksen din, eller lastes ned her (der ligger også de siste års kalendre til nedlasting for de som også ønsker ikke fullt så fersk julemusikk).