mandag, juli 09, 2012

Selvforakt - Outro Dia, Outra Caça (EP anm.)


Selvforakt er 1/3 norsk (ex Sound YourAlarm) og 2/3 brazilliansk (ex Disarm). De spiller en slags crust metal med brutal vokal. Et hyggelig bekjentskap som alle som er glad i hardcore med svartmetal innslag bør sjekke ut.

EPen inneholder fire låter hvorav to er på norsk og to er på portugisisk (?). Tekstene er i utbretten på coveret. Hva de to portugisiske låtene går ut på anes dessverre ikke, men de to norske går ut fra klassiske svart metal tema om livet og dets fallgruver. Ikke så politisk orienterte som hardcore band bruker å være med andre ord. Vokalen er av den brutale sorten så teksting er greit å ha for hånden.

Musikalsk minner dette om Discharge, Nausea, Slayer og en drøss med andre ting som ikke er av det mest ekstreme. Uansett er dette skrudd sammen på en stilsikker og egenartet måte som får frem en signatur i lyden som Selvforakt bør dyrke sterkere til neste utgivelse. EPen er knallsterk musikalsk men de kunne ha våget litt mer og tatt det ekstreme litt lengre. Til tross for det er dette en knallsterk utgivelse som alle som liker musikk i spennet mellom hardcore pønk og svart metal bør sjekke ut. Hvis denne trioen fortsetter som dette vil de definitivt lage legendariske plater i framtiden, da vil det være svært dumt å måtte betale med eget blod for denne platen, bare fordi man ikke kjøpte den når den kom ut.

Som vanlig ett stilsikkert cover på utgivelsene til Lukket Avdeling Records. Denne gang i samarbeid med Terrotten Records. Og som vanlig går utgivelsene ut i rasende tempo så ta kontakt snarest for investering i denne og andre utgivelser fra en av de mest spennende lablene vi har i Norge.