onsdag, oktober 26, 2011

Nyheter

Anne Hilde Neset tiltrer som ny kunstnerisk leder i Ny Musikk. Neset har et stort internasjonalt nettverk når hun nå tilrer ny stilling. Hun kan se tilbake på 16 år i utlandet der hun har virket som viseredaktør i The Wire i 14 år, og har samtidig fungert som kurator, foreleser og kritiker innen lydkunst, komposisjon og kunstmusikk på internasjonal basis. Hun grunnla Electra Productions i 2003. Nesset har i tillegg kuratert festivaler og utstillinger internasjonalt for ledende institusjoner, samt jobbet som programleder BBC Radio. Hun tiltrer som ny kunstnerisk leder 1. februar 2012.

NXP kommer ut med nytt album i morgen. I tillegg gir han og Kjetil Hanssen ut splitt singel i lag. Dvs singel album, da begge sidene avsluttes med en lukket rille slik at spilletiden er uendelig. Hanssen gir også ut ett CDr album i lag med Ronny Wærnes. Alt i annledning åpningen av årets NØDUTGANGfestival (kommer tilbake til den i morgen).

Komponistenes vederlagsfond tildelinger høsten 2011 er klare. Styret har innvilget støtte til 81 søkere for til sammen kroner 3 803 800,- i sitt tildelingsmøte 12. og 13. oktober 2011. Blandt de som kan se høsten litt lysere i møte finner vi Lasse Marhaug, Ewa Jacobsson og Kristin Asbjørnsen. For full liste, se her.