torsdag, oktober 27, 2011

Norsk pønk del 2 ute i bokform fra i dag av

Trygve Mathiesens bok "Norsk Postpunk 1980-1985" er i salg i fra i dag av, selv om releasekonserten for boken først er i neste uke.

konserten 3 novemberJohn Dee i Oslo vil Holy Toy fremføre hele "Warsawa" albumet sitt, både fordi det er en av milepælene i norsk postpunk, men også fordi det er ranket høyt på høstens store snakkis, Morgenbladets topp 100 norske album liste. I tillegg spiller urpønkerne De sjernerte sin første konsert siden de forlot puberteten (?) i 1982. Virkelig noe å se fram til med andre ord.Hovedfokuset vil naturlig nok være på Mathiesens bok "Fra hardcore til a-ha – norsk postpunk 1980-1985", som er den fulle tittelen. Forfatteren debuterte i bokform i 2007 med første del om norsk pønk i form av "Tre grep og sannheten – norsk punk 1977-1980". Siden da har han gitt ut to bøker om Sex Pistols sine to første konserter i Norge og vært engasjert som punk- og postpunkkonsulent under oppstarten av Rockheim i Trondheim.

I "Norsk postpunk 1980-1985" fortsetter Mathiesen der han slapp forrige gang. Her løftes det på myter og sannheter graves frem til allmen beskuelse. Boken er like viktig som den første om norsk pønk, da den for første gang setter en av de mest kreative musikkrevolusjonene inn i en helhet i mellom to permer. Forfatteren vil være tilstedet på releasepartyet for både å signere og selge sin bok.