fredag, august 26, 2011

Third Brigade - Some of us even have pets (anm)

-”Vi ønsket å skrelle av alle lagene som gjorde vår debutskive til det den var, og fortsatt er. Det er ganske skummelt, for hva står man egentlig igjen med da? Det er kjent sak at etter en reaksjon kommer en motreaksjon. Dette er vår motreaksjon til oss selv. ”Some of us even have pets” er det ærligste vi noen gang har kommet med.” sier Skiens-trioen Third Brigade. Så har de lykkes i det da? Tja, i allefall delvis.

Å si at "Some of us even have pets” høres ut som en motreaksjon blir vel å ta sterkt i, men bandet har utviklet seg og heldigvis i rett retning. Låtene er frodigere, instrumenteringen tryggere og produksjonen er åpnere. Til sammen gjør dette platen svært så lyttervennlig og høyst velkommen for de av oss som liker musikk med en hang til grunge i retning av Alice in Chains, med en dæsj egenart, litt rocketakter ala El Caco og med en musikalsk kremtopp av melodisk metal og 70-talls hard rock. Dette vispes i ca 40 minutter og ut kommer Thrid Brigades nye album av dine høyttalerne (eller hva du enn hører på musikk med)

Platecovret er gjennomført og pent men i forhold til musikken blir det litt missvisende og som lytter har jeg en sterk tro på at dette materialet egner seg best live. Platen er absolutt verdt å lytte til men har følelsen av at bandet ikke har fått helt ut sitt potensiale i studio, og det er synd for her ligger det en kime til å bli noe stort. Er ganske sikker på at hvis de fortsetter som de har startet kan Third Brigade bli nok en musikalsk eksport artikkel fra Norge.

Bandet gjør noen konserter utover høsten (og flere kommer til lover de). Her er foreløpig konsertliste;
aug 27 Gamla, Oslo
sep 3 Festivågen, Askøy, Bergen
sep 9 Seb`s Hotel, Hamar
sep 10 Rockeklubben i Porsgrunn
nov 5 Mørketidsrock 2011, Gildeskål