tirsdag, august 30, 2011

Skjit-Lars - The Last Shit (anm)

Pønkern Skjit-Lars er tilbake til tross for hans lovnad om at "Ein Skjit-Lars kankje vare evig". Like greit for dette er historiske opptak som svært mange ikke går lei av, enten de varer evig eller ei.

Lars Nicolaysen ga ut de fleste opptakene her på en samle CD som het "Shit Happens" for noen år siden, så hardcore fans har ikke mye nytt i vente. Det eneste nye er en ny mix av låten "Verrückt In Der Kontroll-Zentrale", som i sin tid var å finne på den amerikanske samle LPen "Welcome to 1984". Med det bidraget var Skjit-Lars den første norske pønkartisten på vinyl i USA.

Platen er en ensides 12" ep som avspilles på 45 revolusjoner i minuttet og er håndsprayet på andre siden. Covret er også handlaget og hele herligheten er utgitt i et begrenset opplag på 100 nummererte eksemplarer i Tyskland på det nystartete selskapet Pure Punk For Now People.

Så hva er poenget med å utgi dette på nytt igjen? Vel først og fremst er dette musikkhistorie og som all annen historie holdes den best i live med å bli påminnet nye generasjoner om det som engang var. En annen ting er at det er en god del postpunk historie her. Nærmere norsk HC historie. Låten på "Welcome to 1984" er nevnt. Hans anti hyllest til Gro Harlem Brundtland fikk mye oppmerksom het i riksdekkende radio for noen år siden og krangelen om hvorvidt "Ja til Fr.p." skulle få lov til å være med på samleplaten "Tsjernobilly Boogie" er en annen sak. Alt i alt er det mye historie her, mye knallgod pønk og en usedvanlig lekker innpakking. Tilsammen utgjør dette et røverkjøp. Denne er garantert å bli collectors item til neste år når den er utsolgt.