onsdag, juni 30, 2010

Nye musikkfanziner

I de siste ukene har det kommet tre nye nummer av musikkfanzinene Goldies, Platesamleren og Tarkus. Mens de to første er vinylplatesamler fanziner, er sistnevnte en progzine.

Goldies kommer egentlig ut i Spania, men er beregnet for Norge, skrevet på norsk og utgitt av en nordmann i "exil". Nå har det kommet ut 17 nummer og i siste utgave finner man hovedoppslag på The Spencer Davies Group etter at Winwood brødrene forlot bandet, Ingjerd Helen (artikkel + intervju), første del om The Cut samt faste spalter som auksjonsnytt etc. Som vanlig uunværlig for platesamlere.

Uunværlig er også fanzinen Platesamleren. Den kommer ut som dobbeltnr 110 & 111 og er følgelig ekstra tykk denne gangen. Som alltid nydelige fargefoto av covrene slik at samlere virkelig har et referanseverk å forholde seg til. I denne utgaven får man Steppenwolf skandinaviske singel diskografi, Sonets T-9500 serie, The Box Tops osv i tillegg til faste spalter som oversikt over kommende platemesser, leserbrev etc.


Sist ut i denne omgang er Tarkus som har rukket å gi ut 53 nummer fullstappet med prog relaterte artikkler og ikke minst platreanmeldelser fra såvell Norge som det store utlandet. I dette nummeret ser de nærmere på Ruphus sitt "Ranshart" album fra 1974, intervjuer It`s The End og ser nærmere på viserock mm. Nok en gang en selvfølgelighet for alle som vil følge med på hva som skjer på progfronten.