lørdag, februar 27, 2010

Lasse Marhaug - Camellia Sinensis (kassett anm)

Tenk deg at du er innelåst i maskinrommet på en 10.000 tonner som brøyter seg vei igjennom 6 meter høye bølger. Sånn kan det høres ut når Lasse Marhaug slipper løs sine støykaskader av LYD. Det kan også høres ut som lyden av vinden som river med seg småstein mot ruta mens platespilleren går amok utenfor rillene og til eierens stor fortvilelse over hvordan stiften sakte men sikkert maltrakteres …..på en innsmigrende måte.

Selvmotsig- ende? Selvsagt ikke. Det er bare flere sider av samme sak. Saken heter ”Camellia Sinensis” og er ikke mindre enn 4 C-30 kassetter i en spesial box med ett 64 siders kunst hefte (inkl intervju og litt informasjon). Alt utgitt i 100 nummererte og signerte eksemplarer av artisten selv. Herligheten er snart utsolgt så her er det bare å hoppe på denne linken å bestille mens det ennå er tid.

Hvorfor kjøpe støy, kan man nok innvende. Vel det høres kanskje enkelt ut å lage støy, og ja det er det også. Men som med all annen musikk så krever det sin lydsmed for å beherske formen. Marhaug er kjent som Skandinavias fremste utøver og her får han virkelig vist flere sider av seg selv. Fra ”minimalistisk” støy til den typen man kan kalle wall of sound, alltid med ett rikt lydbilde som kan skjule og avkle nye lyder og lydlandskap for hver lytting. Skal man starte med å lytte på støymusikk er dette så absolutt en utmerket begynnelse. Dette er rett og slett noe av det bedre fra Lasse Marhaug, og det sier jammen meg ikke lite.