torsdag, april 30, 2009

Holy Toy gjennutgis

(Covret på LP utgaven av Warsawa)
Holy Toys mektige debutalbum "Warsawa" gjennutgis på CD 11. mai i år. I forhold til forrige CD utgave på Sonet så vil denne komme med bonuslåter fra Uniton 12" utgivelsene "Perfect Day" (1982), Soldier Toy (1982) og Meeting II (1984). Tilsammen utgjør dette alt som ble utgitt med Holy Toy på Unition. Alle låtene har blitt remastret og CD utgaven vil inneholde en 12 siders booklet. Her er det bare å glede seg vilt og hemningsløst.

I sin tid når albumet kom ut første gang hadde Andrej Nebb en "chopin performance" som kan sees her.

Andre sider av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10

mandag, april 27, 2009

Maskinanlegg – Fag (Humbug) CD-R 2009 (anmeldelse)

I et begrenset opplag av 120 nummererte eksemplarer kommer to drone låter som får tankene umiddelbart til å tenke på Ramleh, Steve Reich og Sunn O)))) på en gang uten at det treffer det berømte spikerhodet. Som skikkelig dronestøy verdig går dette med ørsmå forsterkninger og forandringer som gjør begge komposisjonene til mentale opplevelser som krever sin lytter. Dette er samtidig lett tilgjengelig da dette er ikke noe ekstremt, samtidig som det nok vil oppfattes som merkelig og lite inkluderende for førstegangslyttere for sjangeren.

Like fullt anbefales denne utgivelsen på det varmeste. Dette er noe av det bedre som er utgitt i norsk støy sammenheng. Dette er håndverk til laud og vel så det. Dette er musikk for mørke rom og maximum volume only. Dette er en plate som åpner nye porter i sinnet ditt for hver lytting og som etterlater deg i en catharsis tilstand gang etter gang.

Mange som har hørt Maskinanlegg før forbinder han med et overstyrt lydbilde eller med mer eksperimentelle lydbilder. Nå har Maskinanlegg inntatt en ny frontlinje og det er ingen tvil om at han er stridene A. Helt i tråd med det militærguttpornografiske coveret som er tatt av Slava Mogutin. Et utdrag av Fag er omgjort til en musikkvideo av Henrik Kårstein og kan beundres her.

André Borgen – Staying Old (Humbug) CD 2009 (anmeldelse)

Borgen kommer her med sitt debutalbum etter å beveget seg I hovedstadens mer eller mindre eksperimentelle musikkscene, rundt Fritt Fall og Dans for voksne. Nå er han i fri dressur på egen hånd på sin egen plate. Resultatet er 15 låter som beveger seg fra indie pop til gitar orientert støy.

Det første som man legger merke til er gitararbeidet som får tankene til å sige mot en kreativ Syd Barret med sterke vibrasjoner mot et svært lavmælt Sonic Youth med en touch av Tuxedomoon her og der. Vokalen minner om Genesis P.OrridgePTVs ”Sweet Dreams” album. En umulig blanding av muligheter som materialiserer seg på ”Staying Old” og lar oss som lyttere sitte igjen med tanken om at takk og pris lages det kvalitetsmusikk for musikkens skyld. Hadde dette gått igjennom BMG kværna hadde dette vært meningsløs pop, her kommer det ut som en kreativ og lyttervennlig plate Harald Are Lund vil ta til sitt bryst og Håkon Moslet vil kaste i søppla etter noen sekunders lytting.

Dette er en plate for de som liker å lytte og som elsker å bli utfordret akkurat nok til at man kan slappe av uten å kjede seg. Dette er plate for å kose seg med i stille kveldsstunder. Dette er en plate som fortjener å bli lyttet på.

søndag, april 26, 2009

DRONEROM HENIE ONSTAD KUNSTSENTER SØNDAG 3. MAI

Henie Onstad kunstsenter er stedet å møte opp på 3. mai klokken 11.00 – 17.00. Her er HOKs presseskriv;



“Draw a straight line and follow it” – La Monte Young



Dronemusikk består av lange toner og repeterende lyder. Lydbildet utvikler seg over lang tid og lytteren kan velge å lytte aktivt eller passivt til musikken. Ambient og minimalisme er ofte omtalt som beslektede uttrykk. På 60-tallet startet artister som La Monte Young, Tony Conrad, Terry Riley og John Cale å spille konserter i New York som varte hele natten. Publikum tok med soveposer og slappet av mens musikken kontinuerlig ble spilt. Søndag 3. mai mellom kl.11.00 og 17.00 på Henie Onstad kunstsenter skal åtte norske musikere fra ganske forskjellige bakgrunner (alt fra jazz, samtidsmusikk, elektronika, black metal og rock) spille Norges, om ikke første, så ihvertfall lengste dronekonsert. Puter og sofaer blir tilgjengelig, og det er slettes ikke nødvendig å være her alle seks timene for å få en fin konsertopplevelse.
MUSIKERE; Ole Henrik Moe, Kari Rønnekleiv, Michael F. Duch, Snorre Ruch, Fredrik Ness Sevendal, Jon Wesseltoft, Per Gisle Galåen og Hild Sofie Tafjord.

Bermunda Triangle releaseparty

Elektro-pop-gruppen Bermuda Triangle er klar med nytt album med den klingende tittelen "Lover Computer City". Dette er bandets tredje album og releasepartyet finner sted mandag 27. april på Blå i Oslo. (Photo: Katja Ruge)

onsdag, april 15, 2009

Mangfoldige Sinus

Sinus (Storgt 7, Bodø) står i disse dager opp fra asken som en fugl fønix og reåpner førstkommende lørdag 18. april med en maratonkonsert Bodø by knapt har sett maken til. Her får man en salig blanding av pop, jazz, blues, synth og rock fra klokken 12:00 til 03:00. Til sammen 15 timer med musikk fra lokale artister. Arrangementet er gratis for alle og en ypperlig anledning til å få sett de nye oppussete lokalene i all sin prakt.

OBS NYTT TIDSSKJEMA!!!
Konsertens meny er som følger;
12:00 fanfare etterfulgt av åpningstale ved ordfører Odd Tore Fygle.
12:15 Ole Kristian Bodøgaard
12:45 I Has A Bucket
13:15 Nest
14:15 Frode Mikalsen Band
14:45 Julius Androide
15:15 Bobleplast
16:15 HumdinGer
16:45 England Brooks Ellingsen med band
17:15 Trouble Circus
17:45 Tore Johansen og Lars Nicolaysen
18:05 PLX-15
19:15 Bendik
19:45 Sondre Justad
20:30 Bodø Big Band med gjester
21:45 Terje Nohr
22:15 Fountain med gjester
22:50 Sweetums
23:20 Spåkopp
00:00 Bodin Blues Band med gjester
01:25 FipPellektormonic

Andre media oppslag om konserten; #1 #2 #3

fredag, april 10, 2009

Nytt symfoniorkester i Nordnorge

Avtalen om å opprette et Nordnorsk symfoniorkester at styrene i Bodø sinfonietta og Tromsø kammerorkester har til gode å godkjenne avtalen. Det vil forhåpentligvis se på respektives styremøter rett etter påsken. Deretter går opprettelsen videre til politikerne i Bodø og Tromsø bystyrer som da forhåpentligvis gir sitt samtykke i løpet av mai og hvis respektive fylkesting følger opp kan et Nordnorsk symfoniorkester ha sin første generalforsamling 19. juni i Harstad, dagen før Festspillene i NordNorge åpnes.

Orkestret skal hete Nordnorsk symfoniorkester når det opptrer innenfor landets grenser og heter Norwegian arctic symphony orchestra utenfor. Orkestret har sin grunnstamme i Bodø sinfonietta og Tromsø kammerorkester i tillegg til at både forsvarsmusikken i Harstad og landsdelsmusikerne vil bli inkludert.

Opprettelsen er viktig for å utvikle musikklivet i Nordnorge og vil ha ringvirkninger langt utenfor det symfoniske miljøet. Derfor er det en lettelse å se at prosessen har kommet et langt steg videre i riktig rettning.

torsdag, april 09, 2009

FAUST i Oslo 18 April med Ronny Wærnes


Bodøartisten Ronny Wærnes skal i lag med James Johnston (Nick Cave and the bad seeds mm) være gjestemusikere når de legendariske krautrockerne FAUST entrer Rockefeller 18. april.

Samarbeidet mellom FAUST og Wærnes startet da sistnevnte spilte oppvarming for FAUST på NØDUTGANG festivalen i Bodø 1. juli 2006. Siden da har de holdt kontakten. I 2007 og 2008 var Wærnes å opptråtte på Perons Avant Garde Festival i Shiphorst i Tyskland og i år skal han opptre i lag med FAUST. A night to remember, med andre ord. (Foto av FAUST på Sinus i Bodø av Linn Stemland)

søndag, april 05, 2009

Hank og Mari ute med debutalbum

Last ned Urospredere og kjøp plata etterpå fra Hank og Mari sin www. Her er det rap med holdning mot røkkla (les borgerskapet, kapitalistene, undertrykkerne, advokatene til platebransjen osv). Det er alltid en lettelse å slippe nok en rap plate hvor tekstene er bedekt med bitch i annenhver tekstlinje og det nærmeste man kommer substans i tekstene er at alle kvinnelige lyttere skal suge kuken til artisten. Som sagt dette er en plate man slipper slikt selvsentrert søppel. Her blir man heller provosert og tvunget til å tenke og det er vel noe alle burde gjøre litt oftere.

fredag, april 03, 2009

Joddski is back

Nærmere bestemt 20. april er første mulighet til å få kjøpt Joddski sitt splitter nye soloalbum "Krig & Kjærlighet" som bl.a. inkluderer Michael Krohn på gjestelisten. Samme dag kommer singelen "Laisa Det Opp" med Bodøguttene Magnus Eliassen på refrenget og Torsha på beaten.