mandag, april 27, 2009

Maskinanlegg – Fag (Humbug) CD-R 2009 (anmeldelse)

I et begrenset opplag av 120 nummererte eksemplarer kommer to drone låter som får tankene umiddelbart til å tenke på Ramleh, Steve Reich og Sunn O)))) på en gang uten at det treffer det berømte spikerhodet. Som skikkelig dronestøy verdig går dette med ørsmå forsterkninger og forandringer som gjør begge komposisjonene til mentale opplevelser som krever sin lytter. Dette er samtidig lett tilgjengelig da dette er ikke noe ekstremt, samtidig som det nok vil oppfattes som merkelig og lite inkluderende for førstegangslyttere for sjangeren.

Like fullt anbefales denne utgivelsen på det varmeste. Dette er noe av det bedre som er utgitt i norsk støy sammenheng. Dette er håndverk til laud og vel så det. Dette er musikk for mørke rom og maximum volume only. Dette er en plate som åpner nye porter i sinnet ditt for hver lytting og som etterlater deg i en catharsis tilstand gang etter gang.

Mange som har hørt Maskinanlegg før forbinder han med et overstyrt lydbilde eller med mer eksperimentelle lydbilder. Nå har Maskinanlegg inntatt en ny frontlinje og det er ingen tvil om at han er stridene A. Helt i tråd med det militærguttpornografiske coveret som er tatt av Slava Mogutin. Et utdrag av Fag er omgjort til en musikkvideo av Henrik Kårstein og kan beundres her.