mandag, august 03, 2009

Slippfest for Koppen sitt album "Strømmen Gamelan City! "

Enkelte ganger overgår presseskrivene fantasien til en skarve musikkjournalist, dette er en av de gangene. Vi gjør oppmerksom på at stedet er Blå i Oslo og datoen er 7. august og startidspunkt er 21:00. Arrangør er ingen ringere enn Metronomicon Audio. Derfor, her er presseskrivet;"Mens det øvrige musikk-Norge er opptatt med å finne den norske rockens nye redningsmenn har Koppen denne gangen valgt å rette fokus mot en langt mer oversett del av norsk musikkhistorie. Koppen har gjennom sin karriere vist stor interesse for obskure sjangre og temaer; det være seg turkmensk lederskap, kinesisk kunst, folkemusikk fra Ryukyu-øyene eller rytmisk musikk fremført av minoritetsgrupper fra Den Nye Verden.

Høsten 2008 gjennomgikk Koppen imidlertid en kunstnerisk krise av katastrofale dimensjoner. Da ikke en gang den tradisjonelle musikken til Uighurene (en folkegruppe av tyrkisk avstamming i det nordvestlige Kina) lenger var kredibel nok, møtte Koppen veggen. Venner forsøkte å hjelpe ham ved å donere voksruller med innspillinger av ukjente bluesartister, men til ingen nytte. Til slutt flyktet Koppen til utlandet, verdens mest autentiske land, der han fulgte andre ambisjoner. Noen av disse involverte dessverre dress.

Etter et kortere opphold kom han som forynget tilbake. Omgitt av autensitet hadde han gått lei av virkeligheten, og han fant ny livsgnist i kontrafaktisk historie. Med denne inspirasjonen startet han arbeidet med platen “Strømmen Gamelan City”; ikke bare en plate, men et stykke kontrafaktisk historie om den lille industri-forstaden Strømmen. Denne platen er et ydmykt forsøk på å representere mulige konsekvenser av skjellsettende historiske begivenheter som kunne ha funnet sted i Strømmens historie. Hva hadde skjedd om Strømmen Stål hadde sett seg nødt til å importere arbeidskraft fra Indonesia? Hva om Strømmen var omgitt av store bomullsåkere? Hva om forbudet mot alkohol aldri hadde blitt opphevet, og unge og gamle tygget khat på lørdagskvelden? Hva om Yakuzaen drev bingo-hallen? Hva om kommunestyret inviterte Uri Geller til en konferanse om circuit bending og genderbending på samfunnshuset? Hva om julaften ble feiret på slitne Love hotels? Hva om man tok en rickshaw trukket av Stevie Wonder på vei hjem fra byen? Dette er ikke musikk. Dette er Kontrafaktisk Ny-Bricolage.

Allikevel er denne platen langt mer konvensjonell enn Koppens tidligere utgivelser. Musikken befinner seg til tider farlig nær et rent pop-landskap, men reddes av kredibiliteten til et veritabelt stjernelag av artister hentet både fra rocken og den eksperimentelle musikkens redningsmenn. I tillegg til de faste medlemmene Sissyfus (Now we’ve got members, Center of the Universe, Women are from Venus, men are fromasj), Håvard Ese Eliassen, Oui Oui (Hanny), 2mas (Samuel Jackson Five, Pixie of the month), Ergo (Magnus Moriarty, Lukestar, Truls and the Trees, Rumble in Rhodos, Kaospilot, Snøras, Ergo) finner vi også bidrag fra Dag Stiberg (My Midnight Creeps, Madrugada, Quarter Past, Maranata, We), Øystein Sandsdalen (Serena Maneesh, Le Corbeau, Izakaya Heartbeat), Bjarne Larsen (Salvatore, Masselys), Jon Platou Selvig (Salvatore), Daniel Meyer Grønvold (Minn Minn lights, Now we’ve got members) og Zingone.

Utgivelsen inneholder også en bonus-cd med remikser fra plata, laget av Easy, Center of the Universe og siste men ikke minst: Fire remixer fra de japanske elektronisk musikk-pionerene Satanicpornocultshop.

Stappfull av førstehåndsberetninger om omveltende hendelser som aldri fant sted stapper denne platen hodet til lytteren full av informasjon om alt som aldri var, alt som ikke hendte og av lyder som hypotetisk sett kunne ha eksistert.

Pilemil

Pilemil har akkurat brukt to år på å gjøre ferdig sin album-debut «If You Make a lot of Ceramics, Ceramics Will Make a lot of You as well». som skal gis ut i september. De som har sett Pilemil på konsert vet at dette er stor underholdning kombinert med enda større musikalsk glede. Se dem nå før de blir altfor kjente og kun spiller på enorme festivaler og events! Det kan skje fortere enn vi aner!
"

Og med de bevingete ord takker vi for i dag. TAKK.