onsdag, august 05, 2009

Kort om pop

Quite Quiet Project skal opptre på på Varangerfestivalen 7 og 8 august. Konserten skal sendes på NRK rundt midnatt den 7 august sies det.

I følge flere nettsteder har Ole A. Sørli gått bort. Vi kondolerer. Mange har latt seg inspirere og atter andre irritere av Sørli opp igjennom årene, men norsk pop musikk hadde aldri blitt det samme uten hans utrettelige tro på egne ideer og evnen til å relisere dem. Nekrolog fra Larry Bringsjord her.

My Little Pony + Petter Carlsen spiller på Sinus i Bodø 8. august.

Rolf-Cato Raade, som ennå i noen uker er direktør for Nordland Musikk Fest Uke er nå ansatt som den første direktøren for det nystartede NordNorsk Symfoniorkester. Gratulere til sistnevnte og kondolerer til førstnevnte. Måten Raade har klart å revitalisere NMFU på er bare rett og slett imponerende. Den som overtar staffettpinnen der i gården hopper bokstavelig talt etter Wirkola.

Fredag 7. august kommer Motorpsycho albumet "Child Of The Future" (på Rune grammofon). Bandet feirer 20 år som band med flunkende nytt materiale, innspilt av legendariske Steve Albini i hans Electrical Audio Studios i Chicago. Hvilket er en av grunnene til at dette kun er en vinyl-utgivelse. Det er jo en kjent sak at det er ikke musikk hvis det ikke er på vinyl. Coveret er en påkostet sak fra Kim Hiorthøy, med die-cut, trykk på innsiden, innerpose i farger og med 60 x 60 poster med trykk på begge sider. Kommer som 180 gram hvit vinyl. Dette er obligatorisk innkjøp.

Kråkesølv sin første utgivelse finansieres og utgis av Big Bang etter at sistnevnte lot seg imponere av oppvarmingsbandet under en konsert i Bodø våren 2009. Begge spiller forøvrig på årets Parkenfestivalen, lørdag 22. august.