torsdag, august 20, 2009

Parkenfestivalen 2009 starter i morgen

Av de 20 artistene så er 13 norske og av dem igjen er hele 7 lokale artister. Imponerende økning siden forrige gang og ut fra de siste dagers billettsalg ser det ut som publikum er storfornøyd med menyen.

Det starter fredag med at De lillos åpner festivalen. At spranget blir stor til Bodøs demipønkere i Trouble Circus er selvsagt. Sprangene blir ikke mindre når de blir etterfulgt av Norges nye souldronning Noora Noor. Før kvelden er over har Norges ledende reggae band Manna gjort sitt og ikke minst legendariske svensker i form av The Hives og ikke minst Thåström.

For å nevne noen høydepunkter på lørdag så spiller Röyksopp for første gang i Bodø, utrolig men sant og særdeles på tide. Like fullt er nok de fleste mest spent på hva Manic Street Preatchers skal levere før kvelden er over. Før de avslutter årets festival har lokale artister som Sweetums, HumdinGer og Joddski opptrådt. Alt i alt meget bra spennvidde i artistutvalget og de musikalske retningene. Har du ikke kjøpt billett til nå er sjansen for at det er for sent meget store. Dermed er Parkenfestivalen en suksess i en jungel av festivaler, både økonomisk og musikalsk.