onsdag, juli 15, 2009

MÁRKOMEANNU feirer 10 års jubileum

I tidsrommet 27/09 – 02/08 går den tiende Márkomeannu av stabelen. Litt bortgjemt og nokså ukjent for de fleste, men det burde det ikke være noen grunn til. På årets musikalske meny finner vi bl.a. Adjágas, Elin Kåven, Inga Juuso m/band, Johan Sara jr., Marthe Valle, Max Mackhé, SomBy og Wimme.

I tillegg kommer det en uroppfører av bestillingsverket ”Rorschachs blekkraffineri” på Lavangseide grendehus torsdag 30. juli. De som skal framføre det er Sigbjørn Skåden m/3,83 meter musikk, som er en trio som i tillegg til forfatteren Sigbjørn Skåden fra Skånland består av elektronikamusikerne Stein Kvaal Hageberg og Gaute Barlindhaug fra Tromsø.

Bestillingsverket er et poesi/elektronika-samarbeid, hvor psykiateren Hermann Rorschachs assosiative blekkflekktest er utgangspunktet for en forestilling hvor nevrotiske tekster, industriell klang og visuelle projeksjoner sammen former bruddstykker av en verkende underbevissthet. Tekstene er dels på samisk og dels på norsk, men projeksjoner vil gjøre alle tekstene forståelige også for ikke-samiskspråklige.