mandag, juli 13, 2009

Årets Riddu Riđđu åpner i morgen.

Årets Riddu Riđđu åpner i morgen med barnefestivaldelen, før resten kommer i gang på onsdag, og skal holde på til og med førstkommende søndag. Inntil alt er over har det blitt avholdt alt fra språkkurs i samisk og russisk, joikekurs, bibliotek, kunstutstillinger, filmfremvisninger, teater, seminarer mm. Det som interesserer Musikk fra Norges lesere mest er nok nettopp musikken.

Festivalen er og blir en møteplass for den litt udefinerbare kategorien kjent som world music. Det vil si alt fra rocka folkemusikk fra Russland til jazzjoik. Spennet er spennende og programmet i år er spenstig. Her er noe av det man kan oppleve på årets festival;

Torsdag 16. juli er det bl.a. ungdomskonsert med de ikke ukjente The Black Sheeps og flere lokale band.

Fredag 17. juli blir det konserter med artister som Yerboli, Johan Sara Jr. Group, Tagaq og Buffy Sainte-Marie.

Lørdag 18. juli; konserter med Adjágas, Alit Boazu, Namgar og Niko Valkeapää som erstatter sykemeldte Mari Boine som var først satt opp.

Fredag anbefales også på det varmeste at man får med seg forestillingen ”Smiehtaskasat”. Dette er en flyttsame-jazz-poesi multimediaforestilling med reindriftskvinner i sentrum som inneholder elementer av joik, dikt, musikk og foto.