lørdag, juni 20, 2009

VanityVanished med EP og turne

Et av de bedre norske postpunkbandene (les ny veiv anno 2009) i dag heter Vanity Vanished og er i sommer aktuell med en liten Englandsturne som blir avsluttet med noen konserter i hjemlandet. Hele turen avsluttes på Slottsfjellsfestivalen 18. juli.

Slik ser turneen ut foreløpig. For oppdatert liste sjekk deres MySpace;
29 jun 2009 Funhouse, Oslo
02 jul 2009 The Shed, Leicester
04 jul 2009 The Drawingroom, London
09 jul 2009 The Old Angel In, Nottingham
10 jul 2009 The Electric Church @ The Pilgrim, Liverpool!, Northwest
11 jul 2009 The Bridge House, London
14 jul 2009 Samfundet, Trondheim
18 jul 2009 Slottsfjellfestivalen, Tønsberg

For tre år siden ble bandet startet på stedet Dikemark (ikke på sykehuset) i Asker. Siden da har de jobbet hardt og målrettet mot deres debut EP, som toppes av nevnte turne og festivaljobb. Med andre ord de må ha gjort noe rett på deres vei mot en framtid innen musikken. Skal du på ferie i sommer til England sjekk dem ut.

EPen deres åpner med låten ”Contemporary Relations”. Et fyrverkeri av en låt med en opplagt vokalist som virkelig tar tak i lytteren og lar fantasien fly mot en pur ung Patti Smith med Chrissie Hynde som forbilde og blir backet av en spillekåt utgave av The Damned med mer enn en touch av både Lush og The Donnas. En herlig mix av ny og gammel ny veiv med andre ord. Opptråkkete stier blir blankpolerte og fremstår i nytt lys med denne gjengen. Det er som man forynges og får lyst til å feste til morgenkvisten igjen. Denne platen må bli en obligatorisk nachtspiel klassiker. Herved anbefalt. (Bandfoto av Tonje Thilesen)

Andre linker av interesse; #1 #2 #3