lørdag, mars 21, 2009

Röyksopp på Parken 09

Som tidligere nevnt slipper Parkenfestivalen sine artister med ukers mellomrom utover våren. Siste navn ut av hatten er Röyksopp. En duo som ikke akkurat har for vane å spille i Bodø så dette er en booking som nok vil glede svært mange. Av de som er booket hitill må nok De lillos og Big Bang nærmest regnes som Bodøvenner med relativt hyppige spillinger i Nordlands fylkeshovedstad, mens de resterende er nykommere. At Parken velger å ta inn nye navn gjør festivalen vital og viktig i kulturlivet i Bodø.

Den tidligere Tromsøduoen Röyksopp gir ut sitt nye album i forskjellige versjoner på CD og vinyl førstkommende mandag (23 mars) og det har fått tittelen "junior". Med seg på den har de fått bl.a. Anneli Drecker fra Bel Canto som bidrar med vakker vokal på flere av låtene.

Röyksopp ble dannet i Bergen i 1988 og fikk sitt kommersielle gjennombrudd med albumet "Melody A.M." i 2001. Noe av grunnlaget for duoens suksess er de innovative videoene som har hatt high rotation på MTV, VH1 etc. Men videoene står seg selvsagt ikke uten musikk som appelerer til de store massene og samtidig klarer å skille seg ut. Mange har prøvd og få har klart å nå ut i popverden slik Röyksopp har klart. Nest etter a-Ha er Röyksopp Norges største pop suksess i utlandet. På veien til å ta Bodø med storm så skal de i sommer bl.a. innom Roskilde og Øya festivalen.

Mer om Röyksopp; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12